kamerateknologi

Muybridge lukker storrunde med Fairpoint Capital og et kobbel av norske VCer

Muybridge sikrer 93,5 millioner kroner for å revolusjonere kamerateknologi.

F.v. Anders Tomren og Håkon Espeland bygger den nye kamerastartupen Muybridge sammen.
Publisert

Den norske deep-tech oppstartsbedriften Muybridge har nylig lukket en finansieringsrunde på 93,5 millioner kroner (8 millioner euro), ledet av Fairpoint Capital. 

Muybridge, som ble grunnlagt i 2020 av Håkon Espeland og Anders Tomren, har som mål å revolusjonere kamerateknologi gjennom software. Ved å kombinere dyptgående teknologisk forskning og sanntids datafangst, skaper selskapet produkter som transformerer hvordan kameraer brukes på tvers av industrier, med muligheter for omfattende innovasjon og forstyrrelse av eksisterende teknologier.

Selskapets plattform, som er basert på et multi-kamerasystem, flytter maskinvarekompleksiteten inn i programvaren. Dette muliggjør video- og sensorfusjonsapplikasjoner med bransjeledende bildekvalitet og sanntids virtuelle kamerabevegelser med en nær ubegrenset dekningskapasitet, alt implementert med minimal fysisk plass.

Flere norske investorer

Med støtte fra eksisterende investorer som Idekapital, RunwayFBU, Vikingstad Invest og flere engleinvestorer, er Muybridge nå klar til å kommersialisere sin bildeplattform og omforme hvordan vi fanger og oppfatter bilder.

– Vi er glade over å ha støtte fra så erfarne investorer mens vi går fra forskning til produktutvikling og kommersialisering, sier Håkon Espeland, administrerende direktør og medgründer av Muybridge. 

– Denne finansieringen vil tillate oss å bringe teknologien vår inn i flere nye markeder, i samarbeid med ledende produktpartnere innen sport, kringkasting, overvåking og bedriftskommunikasjon.

En ny æra for kamerateknologi

Muybridge har de siste fire årene utviklet en innovativ plattform for sanntids datafangst og bildebehandling, støttet av flere globale patenter som dekker både maskinvare og programvare. Selskapets plattform tilbyr partnere muligheten til å bygge neste generasjons produkter ved hjelp av API-er og SDK-er – alt drevet av Muybridge-teknologi.

– Vår plattformstrategi er designet for å styrke partnere på tvers av flere industrier, spesielt der det er behov for sanntids datafangst ved bruk av bildesensorer eller andre sensorer, forklarer Espeland. 

Muybridge har et mangfoldig team på 30 ansatte fra 11 nasjonaliteter, hovedsakelig fokusert på forskning og utvikling (R&D). Selskapet har interne ressurser til å spille en sentral rolle i fremtiden for datastyrt fotografering og sensor-fusjonsapplikasjoner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Klar for vekst

Med de nyinnhentede midlene er Muybridge nå godt rustet til å skalere sin virksomhet og kommersialisere teknologien. Pengene vil bli brukt til å støtte partnerstyrte go-to-market-aktiviteter, lansere produkter i flere markeder, og utvide arbeidsstyrken, særlig innen markedsføring, salg og partnerstøtte.

Finansieringsrunden ledes av Fairpoint Capital, et velkjent navn innen skandinavisk venturekapital som har over 20 års erfaring og en merittliste med suksessfulle exits til selskaper som Microsoft, Google, Cisco og Intel.

– Muybridge er et av de sjeldne selskapene som har klart å kombinere teknologier på en måte som åpner opp for et helt nytt paradigme. De har potensial til å revolusjonere både kamerateknologi og bruken av kameraer i en rekke applikasjoner. Vi er veldig begeistret for å bli med på Muybridge-teamets spennende reise, sier Filip Petersson, partner i Fairpoint Capital.

På vei mot kommersialisering

Nyheten om investeringen kommer samtidig som Muybridge forbereder seg på å tre ut av «stealth-modus» og introdusere sine bildebehandlingsløsninger på markedet. 

Selskapet jobber nå med flere aktører og går nå inn i produktutviklingsfasen, noe som setter scenen for kommersialisering.