oppkjøp

Nansen kjøper opp selskap som passer på 800 millioner i kryptovaluta 

Med oppkjøp av Stakewithus satser Nansen på staking-tjenester for videre vekst.

Gründer i Nansen, Alex Svanevik.
Publisert

Det Singapore-baserte kryptoanalyseselskapet Nansen AI, gründet og ledet av nordmannen Alex Svanevik, har kjøpt Stakewithus, en leverandør av såkalte ikke-kontrollerende staking-tjenester. 

Hva er «staking»?

Staking innen krypto refererer til prosessen hvor innehavere av en bestemt kryptovaluta låser eller «staker» sine tokens i en blokkjedes nettverk for å bidra til sikkerheten og driften av nettverket. Staking brukes hovedsakelig i blokkjeder som benytter seg av Proof of Stake (PoS)-protokollen, som et alternativ til den mer energikrevende Proof of Work (PoW)-protokollen.

Stakewithus, som har over 30 000 brukere og administrerer staking av kryptoverdier verdt over 80 millioner dollar, støtter ifølge en pressemelding over 20 ulike nettverk, inkludert Solana, Sui, Celestia, og dYdX.

Med dette oppkjøpet vil Nansen-brukere nå kunne analysere blokkjede-data, overvåke porteføljene sine og stake sine eiendeler — alt innenfor én plattform.

Naturlig utvikling

Siden Nansen ble grunnlagt i 2020, har selskapet vært en sentral aktør i kryptoverdenen, med fokus på å gi investorer analyser for å ta beslutninger og oppnå et konkurransefortrinn. 

Nå tar Nansen et nytt steg ved å integrere staking-tjenester direkte i plattformen sin. 

– Vårt mål har alltid vært å styrke investorer, sier Alex Svanevik, administrerende direktør i Nansen. – Ved å legge til staking-tjenester, gir vi brukerne muligheten til å handle på sine innsikter uten å forlate Nansen-plattformen, noe som gir en sømløs og integrert opplevelse.

Erfaring med staking

Staking er ikke et nytt område for Nansen. Allerede i 2022 inngikk selskapet et samarbeid med Ronin-nettverket, og da staking gikk live i april 2023, ble Nansen en av de mest populære validatorene. I dag har Nansen over 11 millioner RON (16 millioner dollar) staket på nesten 10 000 lommebøker, med en oppetid på 99,98 %.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Som en del av oppkjøpet lanserer Nansen i 2025 NSN Points Program, som vil belønne brukere for staking og abonnementstjenester. Brukere kan samle poeng som kan innløses til eksklusive belønninger og funksjoner. Poengene vil bli beregnet med tilbakevirkende kraft, og flere detaljer vil bli annonsert i 2025.