Krypto

«Norsk» krypto-selskap nærmer seg enhjørnig-status

Et stjernelag med investorer som Accel og Tiger Global har investert tungt i kryptoanalyse-plattformen Nansen. I spissen for det hele står en norsk gründer.

Gründer og daglig leder Alexander Svanevik i Nansen AI.
Gründer og daglig leder Alexander Svanevik i Nansen AI.
Publisert Sist oppdatert

I tillegg er eksisterende investorer med på investeringsrunden på 75 millioner dollar, inkludert Andreessen Horowitz, Slack Fund, SCB 10X - og norske Skyfall Ventures.

Andreessen Horowitz har nok en gang investert i Singapore-baserte Nansen med sitt gigafond på 2,2 milliarder dollar, myntet på krypto-investeringer.

I arbeidet med å finne de beste mulighetene i markedet, tok det amerikanske ventureselskapet i bruk analyseverktøyet til Nansen kort tid etter at selskapet ble startet, fortalte den norske gründeren i Nansen, Alexander Svanevik, til Shifter da a16z investerte i selskapet så sent som sommeren 2021.

Den tidligere dataingeniør i Unacast, Lars Bakke Krogvig, er også en del av gründerteamet i Nansen.

Den nye investeringen priser selskapet til 750 millioner dollar, ifølge kryptonettstedet The Block. Dermed er Nansen godt på vei til å bli en såkalt enhjørning.

Da Shifter skrev om selskapet for 6 måneder siden, ble vurdert til en verdi på 75 millioner dollar.

Shifter har ikke lykkes med å få en kommentar fra Svanevik på den nyeste emisjonen.

I et intervju til kryptonettstedet Coindesk, forteller Svanevik at målet med denne runden var å nå ut til nye investorer, som hadde et bredere scoop enn bare krypto.

– For eksempel, Accel er et av de største VC-fondene i verden, og de spesialiserer seg på å ta Saas-selskaper til nye høyder. Vi ønsker å ha en fot i begge verdener.

– Hvis man ønsker å gjøre fremtidens finans til en realitet, må han se forbi krypto-boblen, sier han til Coindesk.

Ifølge Coindesk skal den ferske kapital blant annet brukes til å “ansette aggressivt”. Nansen har i dag 55 ansette.

Selskapet vil også utvikle nye produkter og muligens også gjøre oppkjøp, om krypto-industrien går inn i en nedgangsperiode (bear markedet).

– De neste 12-18 månedene vil være en fase med konsolidering i bransjen. Noen bra team vil gå sammen, oppkjøp vil skje. Jeg ønsker at nansen skal være vel posisjonert for det med en sterk krigskasse, sier Svanevik til Coindesk.

Powered by Labrador CMS