Skyfall-sjef Espen Malmo vil bli førstevalget for norske krypto-gründere, men har noen tydelige krav.
Skyfall-sjef Espen Malmo vil bli førstevalget for norske krypto-gründere, men har noen tydelige krav.

Skyfall Ventures har vurdert titalls blokkjede-selskaper. Kun to slapp gjennom nåløyet

Det er spesielt én ting blokkjede-gründere må ha på plass, for å i det hele tatt komme inn dørstokken hos Espen Malmo & co.

Publisert Sist oppdatert

– Når vi har et selskap på bordet foran oss som bruker blokkjede-teknologi, titter vi litt ekstra nøye, sier daglig leder i Skyfall Ventures, Espen Malmo.

Det var under studiene ved NTNU i 2012, at Espen Malmo for første gang kom over teknologien som underbygger Bitcoin.

Fascinasjonen gjorde at han skrev masteroppgave om temaet, og brukte det lille han hadde som student, til å investere i valutaen.

I dag er Skyfall Ventures en av Norges mest «blokkjede-vennlige» tidligfase-investorer.

– Krypto er et av de mest spennende områdene innen teknologi i dag, og er et område vi tror kommer til å vokse mest sammenlignet med andre markeder, sier Malmo.

Men selv om de har vært på jakt etter gode caser på området i flere år, har investeringene uteblitt. Til nå.

Sett på mange selskaper, uten å bli imponert

Malmo forteller at Skyfall har blitt mer kjent som en investor med et godt øye til blokkjede-teknologi. De har hatt titalls selskaper inne til vurdering.

– Vi har sett på en god del selskaper opp gjennom årene, uten å bli særlig imponert. Vi har ikke funnet mange som passertil Skyfalls investeringsmandat.

Men mot slutten av 2020, kom to selskaper gjennom nåløyet: Nansen AI og MiraiEx.

– Teamene i både Nansen og MiraiEx imponerte oss stort med sin dype kompetanse, og med hvor mye de har bygget på kort tid med begrensede ressurser, sier Malmo.

Blokkjedeteknologi kombinerer fagfelt innen informasjonsteknologi og økonomi som kryptografi, peer-to-peer nettverksteori, pengepolitikk, økonomiske insentivmodeller, og spillteori med flere, forklarer Malmo.

– Å bygge selskaper i dette spacet krever en unik organisasjon, en tjeneste som er teknisk mulig å utvikle og et marked som er modent nok for gitt tjeneste, for ikke å snakke om de regulatoriske aspektene. Det er ikke mange selskaper der ute som oppfyller disse kriteriene.

Invester i selskaper, ikke valuta

Mange av de som kontakter Skyfall, slipper aldri over dørstokken. Det er spesielt ett krav Skyfall setter for blokkjede-selskaper.

– Et helt spesifikt krav som er unikt for blockchain-selskaper er at det være et må være et aksjeselskap , sier Malmo.

Innenfor alle andre bransjer og sektorer, er dette en selvfølge. Men når det kommer til allting krypto, blokkjede, digital valuta, finnes de andre alternativer som å investere direkte i en token, for eksempel gjennom en ICO (initital token offering).

I tillegg har Skyfall noen kriterier som forsåvidt er like for alle selskapene de investerer i:

  • Det skal være minst én teknolog/utvikler i teamet.
  • Selskapene må ha et produkt med en viss modenhet og være over «powerpoint-stadiet», med et tidlig produkt eller en prototype.
  • Er man seriegründer og kan vise til at man har lykkes med å starte noe før, kan Skyfall gå tidligere inn. Er man ny, ser Skyfall helst at selskapet har enten inntekter eller brukervekst.

– At man har brukere er spesielt viktig for digitale B2C-tjenester. Inntekter for det beviser at det er etterspørsel i markedet. Dette viser at teamet har kommersiell teft.

Vil at Skyfall blir et naturlig førstevalg for krypto

Skyfall jobber med å posisjonere seg for å bli et naturlig førstevalg for gründere som vil bruke teknologien i nye selskaper:

– For å være på «skuddhold» til å investere i de beste, er vår strategi å synliggjøre vår kompetanse og sitte tett på de flinkeste i økosystemet, slik vi er «top off mind» når disse starter opp selskaper og skal hente kapital, sier Malmo.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

SKYFALL VENTURES AS

Skyfall Ventures er et venturekapitalselskap som støtter nyetablerte selskaper med ekstraordinære gründere som bruker teknologi for å skalere raskt i markedet. Skyfall investerer kun i selskaper med aktivert programvare (minimum en prototype).

Les mer om selskapet her

OSLO

Espen Malmo

0-5

  • SKYFALL INVEST AS
  • DISRUPTØREN AS
  • RED WALNUT AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS