Lasse Andersen gründet ForgeRock, men sluttet i selskapet i fjor.
Lasse Andersen gründet ForgeRock, men sluttet i selskapet i fjor.

Norskgründet selskap henter milliard midt i coronakrisen

ForgeRock får inn 93,5 millioner dollar. "Fantastisk," sier gründer Lasse Andresen.

Publisert Sist oppdatert

ForgeRock har laget en plattform for tilgangskontroll, lagring og administrasjon av identiteter, og har nå årlige abonnementsinntekter på over 100 millioner dollar. Selskapet ble opprettet i Norge av Lasse Andresen fra Stavanger, men har nå hovedkontor i San Fransisco. Denne ukens kjemperunde er ledet av Riverwood Capital. Eksisterende investorer Accel, Meritech Capital, Foundation Capital og KKR Growth er også med.

Virus-effekt

Corona-situasjonen er en av grunnene til at selskapets Identity Cloud er brennhet akkurat nå.

- Utviklingen til ForgeRock er fantastisk med fortsatt stor vekst. Behovet for identitetshåndtering, sikkerhet og personvern har vel aldri vært større. Alle bransjer går online og endrer måten det jobbes, handles og kommuniseres, sier gründer Lasse Andresen.

Han er ikke lenger en del av ledelsen eller styret i selskapet, men er fortsatt aksjonær. Han tok beslutningen om å slutte i februar i fjor, da han så hvor godt selskapet gikk.

Styret ville at han skulle endre mening. Men Andresen hadde bestemt seg.

- Vi ble enige om at jeg skulle bruke et halvt år på å avslutte – uten å begynne å kikke på nye ting, fortalte Andresen til Digi.no i fjor.

En bekreftelse

Selskapet går fortsatt så det suser, og det fortelles om 75 prosent vekst.

- Plattformen vår er kritisk viktig for stadige flere aktører. Vi jobber hardt for å leve opp til forventningene. Dette har blitt enda mer aktuelt ettersom "remote work" og netthandel har økt kraftig som følge av pandemien. Å komme i land med denne fundingrunden midt under de rådende omstendighetene er en bekreftelse på hvor relevant ForgeRock er, sier Rosch i en pressemelding.

Han viser til at markedet for digital identifisering er på 16 milliarder dollar, og vokser med 13 prosent i året.

Internasjonalt har Forgerock kunder som Thomson Reuters, BBC, Geico, HSBC, Philips og Toyota. Her i Norge er statlige institusjoner gjennom MinID, Sparebank1 og Netbuss blant de største kundene.

Ny startup

Han røper at han nok en gang er i en ny startup. Foreløpig er prosjektet i "stealth mode", og det dreier seg ikke om det Digi i fjor omtalte som "bot-er for samtaler".

De siste årene har han forøvrig engasjert seg som investor, og har blant annet vært bidragsyter inn i det nordiske ByFounders-fondet.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

FORGEROCK AS

FORGEROCK AS er et multinasjonalt selskap for identitets- og tilgangshåndtering med hovedkontor i San Francisco.

Les mer om selskapet her

LYSAKER

Fran Rosch

6-10

  • Inc. Forgerock
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS