Ny produksjonsavtale sender Zwipe-aksjen opp

Satser på det asiatiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Biometri-selskapet Zwipe trapper opp samarbeidet med Toppan Forms Card Technologies Limited (TFCT), en smartkort-produsent med base i Hong Kong. Selskapet er en autorisert produsent av VISA-, MasterCard-, China UnionPay-, JCB- og AMEX-kort.

Selskapene inngikk partnerskap i april og TFCT har nå lagt inn en ordre for å starte en småskala produksjon av biometriske betalingskort med teknologi fra Zwipe.

– Vi har satt av tid og rom på anleggene våre til å produsere biometriske betalingskort med Zwipes teknologi. Vi er glade for å kunne fortsette fremover med Zwipe i dette viktige prosjektet for å utvikle markedet for biometrisk betaling, sier CEO i TFCT, Joseph Hui.

– Biometriske betalingskort kan være et lukrativt produkt for oss med tanke på hvilke banker vi har som kunder, med mange kunder med høy nettoformue, sa Hui da selskapene inngikk partnerskap i vår.

– Betalingsmarkedet i Asia-Stillehavsregionen har en av de høyeste vekstratene i verden. Vi er glade for at TFCT, som er en leder innen betalingsløsninger i denne regionen, har bestemt seg for å styrke samarbeidet vårt og integrere vår plattform i betalingskortene deres, sier CEO i Zwipe, Andrè Løvenstam.

Markedet reagerer positivt på nyheten. Zwipe-aksjen på Oslo Børs' Merkur Market er opp over 17 prosent mandag formiddag. Etter en turbulent høst og vinter har selskapet hentet seg inn i år, og siden årsskiftet har papirverdien nesten doblet seg.