Lars Erik Fjørtoft, fintech-ekspert i PwC.
Lars Erik Fjørtoft, fintech-ekspert i PwC.

Fintech-ekspert: Derfor er PSD2 både en supersuksess og skikkelig mislykket

– Du kan ikke tenke at vi nå har fått et støpsel og bare kan stikke det inn i en stikkontakt og skru på lyset, så vil alt fungere, sier Lars Erik Fjørtoft, fintech-ekspert i PwC - med ett råd til utålmodige utfordrere.

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere sjef i Bankenes Standardisieringskontor (BSK, nå Bits), begynte Lars Erik Fjørtoft å diskutere PSD2 allerede i 2013 og 2014. Han gikk på seminarer og møtte «fintech-folk» som nærmest ropte; «you dinosaurs, you're going to die».

– Jøss, hva er det som skjer, tenkte vi, og trodde Bank ID kom til å bli ødelagt. Vi så for oss en hel masse svindelforsøk og var først redde for utviklingen, sier han.

Etter hvert gikk det ifølge Fjørtoft i retning samarbeid; utfordrerne slo fra seg tanken om å ta rotta på bankene, og selv så de et potensial i «kreativ galskap».

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her