Funding

Nytt venturefond satser på «deep tech» i Norden

Det estiske venturefondet Superangel oppretter et nytt fond på over 500 millioner kroner.

Teamet bak Superangel
Teamet bak Superangel
Publisert

I følge den britiske nettavisen Sifted skal venturefondet fra Estland investere i «deep tech»-startups i Baltikum og Norden.

At selskapet bak venturefondet kaller seg Superangel er ikke tilfeldig. «Super angel» er et ord for ventureinvestorer som har vært engleinvestorer og i ettertid har bygget et mindre venturefond.

Selskapet lanserte sitt første fond i 2018. Nå har teamet investert i over 100 startups totalt. Fire av disse selskapene er nå verdsatt til over én milliard dollar. Dette inkluderer blant annet Bolt, elsparkesyklene som suser gjennom norske gater.

Fokus på «deep tech»

Superangel planlegger å gjøre 10 årlige investeringer i «deep tech», som vil si startups som utvikler egen unik teknologi. Fokusområdene vil være AI, robotikk, fintech, SaaS, mobilitet og logistikk.

Målet er å investere én til fem millioner i hvert selskap.

– Det vi gjør annerledes med dette andre fondet er å ha et enda tydeligere fokus på «deep tech», områder der selskaper har en mer betydelig del av sin intellektuelle eiendom innen vitenskap, teknologi eller meningsfull ingeniørinnovasjon, sier Veljo Otsason, partner i Superangel til Sifted.

Et godt tidspunkt

Fondet sikter mot å gjennomføre rundt 40 investeringer i løpet av de neste fire årene.

– Generelt tror jeg det er et godt tidspunkt å gjøre investeringer, sier Ostason om nåtidens økonomiske klima.

– Det er alltid syklisk, det er tider med veldig stor optimisme og det er tider som bringer folk tilbake til det som virkelig er viktig, å løse reelle problemer, mener han videre.

Partnerne i Superangel hevder at de sitter på et stort nettverk. Noe som ser ut til å være sant, da Kjersti Kaljulaid, tidligere president i Estland er en av investorene.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS