Ken Østreng blir CFO i Kahoot
Ken Østreng blir CFO i Kahoot

Oppkjøpsekspert skal styre finansene i Kahoot

Etter seks år i selskapet, forlater CFO Martin Kværnstuen selskapet. – Ingen fasit på hva som er riktig balansen mellom tidlig-fase ansatte og nye medarbeidere, sier CEO Eilert Hanoa.

Publisert Sist oppdatert

Ken Østreng blir ny finansdirektør i Kahoot. Det kunngjorde selskapet selv i en børsmelding mandag. Østreng tar over for Martin Kværnstuen, som har vært i selskapet siden 2014.

Østreng kommer fra stillingen som CFO i SaaS-selskapet Confirmit, som i februar ble kjøpt opp av Verdane. Han har tidligere vært CFO i flere andre private og børsnotert selskaper.

– Vi er glade for at Ken har akseptert stillingen som finansdirektør i Kahoot. Ken bringer rik kunnskap og erfaring med å bygge SaaS-virksomheter, i tillegg til solid M&A-kunnskap, sier administrerende direktør i Kahoot, Eilert Hanoa, i meldingen.

Beredes for hovedliste

Til Shifter sier Hanoa at selskapet har fått positive tilbakemeldinger på endringene i lederteamet.

– Østreng har erfaring fra store selskaper, og nå som Kahoot vokser, er vi veldig glad for at han vil være med på reisen, sier han og legger til:

– Vi har sagt at vi skal forberede selskapet for overføring til en hovedliste, og Østreng har erfaringer med den prosessen fra tidligere selskaper.

– Begynner Kahoot å bli voksen?

– Et selskap går igjennom flere faser, men vi har fremdeles med oss mange fra tidlig fase, og fra mellomfaser. Det er ingen fasit på hva som er riktig balansen mellom tidlig-fase ansatte og nye medarbeidere og vi arbeider kontinuerlig med å styrke ledergruppen.

Østreng sier i meldingen at han er spent på å bli med i Kahoot-teamet.

– Resultatene Kahoot har oppnådd til dags dato er virkelig imponerende. Jeg ser frem til å hjelpe dem å skape mer fart, og å bidra til å sikre den fortsatte veksten og ekspansjonen, sier han.

Martin Kværnstuen sier til Shifter at det ikke er knyttet dramatikk til skiftet, og at han har tenkt på det en stund. Nå skal han ha «et familie-fokus», samtidig som han overfører oppgavene til Østreng.

– Jeg blir i selskapet frem til sommeren for å gjøre overgangen smidig.

Kværnstuen sier han også skal bruke mer tid på Filmgrail, som han er styreleder i.

Powered by Labrador CMS