Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet.
Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet.

Otovo sikret 55 millioner kroner til leasing-satsing, og vil hente ytterligere 100 millioner

Storaksjonærer i Otovo stiller opp for å få fart på leasing av solceller i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i sommer kjent at Otovo kopierte et konsept fra USA, og startet med leasing av solceller i Europa gjennom et eget selskap, European Distributed Energy Assets (EDEA).

Nå har selskapet gjennomført en rettet emisjon på 55 millioner kroner blant eksisterende aksjonærer for å få fart på satsingen. Det er i den sammenheng utstedt 10.999 nye EDEA-aksjer.

Otovo har også selv deltatt i emisjonen gjennom en investering på 25 millioner kroner, og tar med det en eierandel på drøyt 50 prosent i leasingkonseptet.

I en selskapsmelding kommer det frem at kapitalinnhentingen er delt opp i to faser, og at det jobbes videre med å hente inn ytterligere 100 millioner kroner. Eksisterende aksjonærer i Otovo vil også få muligheten til å delta i andre fase.

På toppen av dette har EDEA sikret 50 millioner kroner via et lån i Nordea. Også denne ordningen håper Otovo å gjøre i to faser, og ønsker i denne omgang å bruke 300 millioner kroner, halvparten kontanter og halvparten gjeld, på å rulle ut leasing av solceller i Europa.

Det er også besluttet at EDEA skal søke om notering på Oslo Børs' Merkur Market.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

OTOVO AS

Otovo er Nordens ledende aktør på solcelletak og selskapet er også en fungerende kraftleverandør. Otovo skreddersyr forslag på komplette solcelleanlegg for hver enkelt kunde, i tillegg har selskapet også en app utviklet for å følge produksjonen.

Les mer om selskapet her

OSLO

Andreas Thorsheim

36-50

  • Handelsbanken Ab Svenska
  • AGDER ENERGI VENTURE AS
  • AKERSHUS ENERGI INFRASTRUKTUR AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS