nytt om navn

Partner og tidligere daglig leder forlater Askeladden etter seks år

Linn Nærup Børke slutter i selskapet.

Line Nærup Børke er administrerende direktør i Askeladden & co
Publisert Sist oppdatert

Det var etter en tid i Private Equity og investeringsbanker i London at Linn Nærup Børke begynte i Askeladden & Co i 2018. 

Den gangen hadde startup-fabrikken bare lansert et lite knippe med selskaper. Men allerede i 2021 da hun tok over som daglig leder i selskapet, var porteføljen vokst til 24 konsepter. Siden har noen falt fra, og i august hadde Askeladden & Co eiendeler i 16 selskaper. 

Nå melder Nærup Børke at hun er «ferdig etter seks fantastiske år». 

– Vi har satt gründerskap på agendaen i Norge, bygget 30+ selskaper som til sammen (så langt) har omsatt for over 4 milliarder kroner, og skapt over 2000 arbeidsplasser. Det har også vært hardt arbeid, tonnevis av uforutsigbarhet og kontinuerlig balansekunst mellom vekst, lønnsomhet, og tilgang på flinke folk og vekstkapital, skriver hun på Linkedin. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Nærup Børke vil fortsette å støtte selskapene som aksjonær og ekstern sparringspartner. 

– Siden 1. september 2024 har jeg vært fulltidsansatt i Linn Nærup Børke AS. Det skorter litt på kantine- og kontorfasiliteter, men ellers er det en ganske spennende rolle. Styrelederen har imidlertid signalisert at rollen er tidsbegrenset og med et tydelig mål; å finne neste eventyr. 

Askeladden & Co meldte i forrige måned om en betydelig nedskrivning av verdiene, men også om økt vekst i selskapene.