konkurs

Playfinity konkurs

Smartballselskapet legger ned driften etter utfordringer med å tiltrekke investorer. 

Barndomsvennene Paal Smith-Meyer, Eivind Solberg og Henrik Stub Aune er blant dem som startet Playfinity.
Publisert Sist oppdatert

Playfinity er konkurs. Det fremgår av en melding til Oslo Tingrett. 

Til Shifter sier Eivind Solberg, en av medgründerne bak selskapet, at konkursen skyldes utfordringer med å tiltrekke nødvendig investorkapital samt vanskeligheter med å få produktet ut i markedet.

Selskapet har siden 2016 utviklet en interaktiv leke i form av en ball med sensorer som kan registrere data som så sendes til en app. Produktet ble omtalt som «Playstation for utendørslek». 

Teknologien ble forsøkt kommersialisert på flere måter, først som en hoppelek til trampoline og senere som baseball

– Jeg føler vi absolutt har vært inne på noe, men vi skulle hatt mye mer kapital for å lykkes. Mye har allerede vært på plass av hardware og software, men vi har ikke funnet den «product-market-fiten» vi har trengt for å gjøre produktet liv laga, sier han.

Under pandemien pekte salgstallene oppover, og på høyden omsatte startupen for åtte millioner kroner. 

I 2022 kom oppkjøpstopp Frode Strand-Nielsen inn som eier via en runde på 12 millioner kroner. 

Men i 2023 stupte salget til 1,3 millioner, og underskuddet endte på 12,1 millioner. En av gründerne, Jarle Nordby-Bøe, hoppet dette året av for å bli CTO i Norkon. Samtidig tok norsk-canadiske Philippa Boothman over som daglig leder.

Solberg forteller at staben har vært gjennom flere kutt den siste tiden parallellt med at de ikke har fått inn nye investorer. 

– Så vi har mistet flere nøkkelpersoner. Ettersom vi ikke fikk den backingen vi trengte fra investorer så vi at det gikk litt mot oppløsning, sier han. 

Han har håp om at selskapet kan bli videreført i en eller annen form, ettersom de hadde flere gode ting på gang. 

Sist Shifter rapportere om selskapet hadde de startet en satsing på smart-fotballer. De hadde også landet et samarbeid med Canadas største elektronikkforhandler, Best Buy Canada. 

– Vi vet vi er inne på en god idé. Det handler bare om å skape et marked for det som må løses, legger han til. 

I november 2023 ble det gjennomført en intern runde med konvertering av et lån som tilførte egenkapitalen rundt 16 millioner friske kroner. Da ble selskapet verdsatt til 44 millioner kroner etter penger. Men dette var altså ikke nok til å redde selskapet etter 2024. Tallene for 2024 er ikke offentliggjort.