Assitech-teamet f.v.: Halvor Wold, Daniel Ekelund, Claire Degail, Magnus Nystad, Ingrid Lonar, Simone Englert.
Assitech-teamet f.v.: Halvor Wold, Daniel Ekelund, Claire Degail, Magnus Nystad, Ingrid Lonar, Simone Englert.

Rullatorkjempe kjøper norsk studentselskap

Assitech ble startet av tre NTNU-studenter i 2014. Nå selger gründerne.

Publisert

Gjøvik-selskapet Topro Industri har produsert rullatorer og andre ganghjelpemidler i mer enn 30 år.

Nå kjøper de det unge gründerselskapet AssiTech, som står bak en slags rullator til bruk i trapper. Løsningen skal være langt billigere enn tradisjonelle trappeheiser.

Assitech ble påbegynt av tre studenter på NTNUs entreprenørskole i 2012, og i 2015 ble produktet AssiStep lansert. Shifter har tidligere omtalt hvordan gründerne brukte svært god tid på produktutviklingen. En treg start snudde imidlertid snart til millionomsetning og ekspansjon til flere europeiske land.

– Vårt mål var å utvikle et helt nytt og revolusjonerende ganghjelpemiddel som kunne gjøre det mulig for personer å bo i sitt eget hjem lengst mulig, sier Halvor Wold, gründer og daglig leder i AssiTech.

AssiStep er nå tilgjengelig i mer enn 15 land, og antallet enheter solgt har vokst med mer enn 30 prosent årlig i gjennomsnitt de seneste tre årene. Økende eksportvolumer har vært den primære driveren.

I fjor omsatte selskapet for 7 millioner kroner, men leverte et negativt resultat på -844.000 kroner.

– AssiStep komplementerer vårt eksisterende produktsortiment av ganghjelpemidler på en utmerket måte, sier Asbjørn Eskild, administrerende direktør i Topro, og legger til at han ser frem til å få Assitech-gründerne med på laget.

Partene vil ikke kommentere kjøpesummen. Alle aksjer i Assitech AS kjøpes av Topro Industri AS. Gründerne av Assitech reinvesterer 50 prosent av oppgjøret i Topro.

Powered by Labrador CMS