Rune Røsten er sjef for investeringsselskapet Schibsted Vekst.
Rune Røsten er sjef for investeringsselskapet Schibsted Vekst.

Schibsted strammer grepet om det digitale bruktmarkedet: Satser nye millioner på delingstjeneste

Fyller opp kassa til svenske Hygglo med 9 millioner for å akselerere i Norge. – Man skal endre noen brukervaner, og det er ikke gjort på 1-2-3, sier investeringssjef i Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

Ett år etter at svenske Hygglo, markedsplassen for privatleie av ting og tang, kjøpte det tilsvarende norske konseptet Leieting.no, fyller selskapet opp kassa med 9 millioner kroner til ekspansjon i Norge.

Emisjonen er ledet av hovedaksjonær Schibsted, men 10 engleinvestorer og brukere av tjenesten har også spyttet inn penger i selskapet. Deriblant to av investorene som i sin tid ga Leieting.no vinger gjennom en folkefinansieringskampanje.

– Vi ser klare synergier mellom Hygglo og flere av våre andre investeringer. Folk er opptatt av miljøet. Mange foretrekker for eksempel å kjøpe brukt, noe blant annet Finn.no et godt eksempel på. Hygglo gir folk mulighet til å leie ting de ikke nødvendigvis trenger å eie selv. Det er med på å styrke delingsøkonomien, sier investeringssjef i Schibsted Growth, Rune Røsten.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her