Bitcoin-ekspert og CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen.
Bitcoin-ekspert og CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen.

Selskapet har Norges største portefølje av krypto-startups. Nå justerer Arcane Crypto investeringsstrategien

Hele Norges Bitcoin-ekspert og CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, får mange frierier fra gründere. Dette er selskapene han går for.

Publisert

CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, forteller at 2021 er et godt år for å være investor i krypto-selskaper.

Interessen for domenet har aldri vært større. Både investorer og privatpersoner flokker til Bitcoin. Rekordmange krypto-relaterte bedrifter ser dagens lys.

I tillegg er det mange tidligfase-investorer i mer eller mindre etablerte krypto-startups, som ser etter en exit. Her ser Arcane gode muligheter.

Spesielt i Europa var det mange selskaper som fikk inn tidligfase-investorer i 2017 og 2018. De har nå vært med noen år og ønsker likviditet i løpet av de neste årene. I tillegg kan det være fond som skal stenge, forteller Jenssen.

Han trekker også frem at det er en del gründere som føler seg litt alene, spesielt i møte med stadig mer regulering, og ønsker å knytte seg selv og selskapet sitt til en større plattform.

Jenssen & co er i dialog med flere selskaper hvor dette er tilfellet:

– Det er spennende prosjekter som har kommet et godt stykke, men som står litt alene. Vi ser en mulighet til å ta en rolle hvor vi kan gjøre gode oppkjøp og sy det hele sammen til en helhetlig pakke, sier han.

Ønsker store eierandeler

Arcane består i dag av åtte selskaper. Jenssen kaller alle selskapene under Arcane-paraplyen startups. Noen er kjøpt, andre er utviklet «in house».

Et av dem er handelsplattformen Kaupang Krypto, som ble startet av en gruppe studenter på NTNU. Arcane vil fortsette å ta posisjoner i tidligfase-selskaper, både i Norge og i resten av Europa.

– I begynnelsen gjorde vi investeringer der vi kunne ta en betydelig andel, minst 30 prosent, fordi vi ønsket å være en aktivt eier. Blir det for liten eksponering, er det vanskelig å forsvare ressursene vi legger i å utvikle selskapene.

– Men fremover vil vi ha en mer delt tilnærming. Fokuset vil være på å ta store eierandeler eller fullt oppkjøp, men vi kommer nok til å ha flere små allokeringer. Kall det lytteposter på 5-10 prosent, sier Jenssen.

Sikter mot B2B

Arcane Crypto ser etter selskaper med synergier til den øvrige porteføljen deres. Selskaper Jenssen trekker frem som særlig interessante, driver innenfor veksling og betaling med kryptovaluta.

– Vi er veldig giret mot den finansielle anvendelsen av kryptovaluta. Det kan være et spennende blockchain-selskap på bordet vårt, men det passer ikke nødvendigvis innenfor det vi gjør, sier Jenssen.

Arcane ser også litt på muligheter innen mining og produksjon av kryptovaluta.

Felles for flere av selskapene som Aracne investerer i, er at de er B2B.

– Vi ser generelt ikke noe poeng i å konkurrere beinhardt om flest mulig retailkunder, med mindre man virkelig kan tilby noe unikt. Vi har i stedet valgt å primært rette oss mot bedriftsmarkedet, fordi vi tror det kan bli mer lønnsomt på sikt, sier Jenssen.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer

Powered by Labrador CMS