Lyd
Sensibel henter 79 millioner - Sennheiser leder runden
Det norske mikrofonchip-selskapet gjennomfører en vellykket kapitalrunde. Nå er giganten Sennheiser med på runden.
Sensibel har kunngjort en vellykket finansieringsrunde på 7 millioner euro, omtrent 79 millioner norske kroner, ledet av mikrofon-giganten Sennheiser. Pengene skal brukes til å utvide produksjonen og investere i skalerbarhet.
Det familieeide selskapet Sennheiser leder finansieringsrunden på totalt 7 millioner euro, i samarbeid med eksisterende hovedaksjonærer som Trumpf Venture, Skagerak Capital, Investinor, SINTEF Venture, MP Pensjon og Halden Kommunale Pensjonskasse.
– Vi mener at en investering fra et så anerkjent lydselskap vitner om teknologiens fortjenester og potensialet for optisk MEMS-teknologi til å forme fremtiden for miniatyrmikrofoner. Vi tror sterkt på å jobbe med langsiktige investorer som Sennheiser for å bringe produkter fra denne unike teknologien til markedet, og vil fortsette å vurdere ytterligere investorer for fremtidige kapitalinnhentinger, sier gründer og CEO - Sverre Dale Moen.
For to år siden hentet Sensibel 150 millioner kroner i en kapitalrunde, da ble verdsettelsen av selskapet satt til 300 millioner kroner.
Brødreparet Daniel og Andreas Sennheiser deler på CEO-rollen og er fornøyd med investeringen i det norske oppstartsselskapet.
– Vi ønsker å vokse bærekraftig som selskap. Dette inkluderer ikke bare investeringer i vår eksisterende virksomhet, men også i lovende fremtidsfelt utenfor vår egen virksomhet, forutsatt at disse er godt i tråd med vårt selskap og vår visjon, sier Co-CEO Daniel Sennheiser.
Til tross for imponerende kapitalrunder er regnskapet til Sensibel de siste årene mindre å rope hurra for. Driftsinntektene for 2022 endte på 465 000 kroner og årsresultatet før skatt på minus 58,1 millioner. I 2021 endte driftsinntektene på 13,9 millioner og årsresultatet på minus 18,2 millioner.
Tredje gang Moen treffer blink
Dagens Næringsliv har tidligere skrevet om gründer Sverre Dale Moen som hele to ganger tidligere har vært med å starte og selge selskaper til globale giganter.
I 1996 var han med å starte Chipcon som Texas instruments kjøpte for 1,3 milliarder kroner i 2005. De tre gründerne satt igjen med 100 millioner kroner hver, hvorav en av de andre var Geir Førre.
Så ble Moen involvert i startupen New Index. Da var det utviklet en tavleteknologi ved NTNU, med en blekkløs penn og digitalt kamera. Selskapet ble solgt til Epson etter seks år for 144 millioner. Moen selv satt igjen med rundt 13 millioner.
Saken er skrevet med hjelp av ChatGPT, men desket av Shifters journalister.