Annonse fra Shifter:

Mai Simonsen Krøgenes i Shifter Academy.
Mai Simonsen Krøgenes i Shifter Academy.

Shifter lanserer Shifter Academy: Erfarne gründere blir «lærere» på kursene de selv gjerne skulle gått på

– Alle vet jo at det krever både hardt arbeid og en porsjon flaks for å nå toppen, men med denne kunnskapen kan du stole litt mindre på flaksen, mener Mai Simonsen Krøgenes i Shifter Academy.

I snart fem år har Shifter fulgt norske startups tett. Vi har sett gründere både feile og lykkes, og ikke minst selv kjent på utfordringene med å bygge et selskap.

Gjennom artikler og podcasts har vi forsøkt å få entreprenører til å lære av hverandre. Nå tar vi denne jobben enda et steg videre, og har etablert Shifter Academy. Målet er å tilby de kursene vellykkede entreprenører skulle ønske de selv hadde, før de la ut på sin gründerreise.

– Dette blir kurs av gründere, for gründere. Vi vil få med oss noen av de beste entreprenørene som «lærere» på erfaringsbaserte, praktiske kurs i hvordan du lykkes med et oppstartsselskap, sier Mai Simonsen Krøgenes , Shifter-skolens nye «rektor».

Lærer fra de beste

– Det er jo mange kurs der ute, hvorfor skal travle gründere bruke tid på dette?

– Det er nettopp det vi har tenkt på. Vi liker ikke å sløse med den verdifulle tida til gründerne, men vi mener at «lærerne» våre kan hjelpe dem å bruke mer tid på det som er riktig og mindre tid på det som er feil. Så sånn sett kan det være ganske tidsbesparende å investere i dette.

Simonsen Krøgenes viser til at Shifter tar pulsen på det som rører seg i startup-verdenen, og har et stort nettverk av entreprenører som er klare for å bidra.

– Kursene gir oppdatert kunnskap og erfaring fra de som sitter i førersetet i bransjen. Vårt mål er på sikt å være «go to»-stedet når du vil oppdatere deg på det siste eller gå i dybden på det mer kompliserte.

Fyller kunnskapshull

Kursene vil gå online inntil videre, og være alt fra en kort videomodul, som du kan rekke i lunsjen, til lengre workshops der du får en-til-en-oppfølging fra erfarne entreprenører.

Simonsen har selv jobbet i både store, etablerte selskaper, frivillige organisasjoner og nå senest i en startup. Hun har sett flere kunnskapshull som kan fylles, ikke minst i den aller tidligste fasen, der hun opplever at selv de smarteste blant oss gjør mye feil når de ikke har gründet før.

– Mye av den mest grunnleggende informasjonen om oppstartsfasen av et selskap er til tider forvirrende og lite helhetlig. Det er også lite fokus på det langsiktige, noe jeg syntes er rart, ettersom syv av ti oppstartsbedrifter er borte innen fem år.

Shifter Academy samarbeider med startup-portalen Entrepedia om å sette opp tre spissede grunnkurs i det å bli gründer.

Først ut

Først ut er det imidlertid to kurs som bør appellere til de mer drevne gründerne der ute.

Den svært anerkjente vekst-eksperten Yara Paoli tar den digitale turen til Norge i en MasterClass om verktøyet North Star Metric allerede 16. februar.

Dessuten vil Anjali Bhatnager dele hemmeligheter, tips og triks fra utviklingen av den fremgangsrike markedsplassen Tørn.no.

– Hun mislyktes jo først med å bygge en annen markedsplass, men på andre forsøk opplever hun en eksponentiell vekst, og dobler omsetningen måned for måned. Få andre vet bedre hva du skal og ikke skal gjøre for å lykkes med å bygge en markedsplass. Jeg ville iallefall ikke gått glipp av det.

Litt mindre flaks

– Her ble det jo mye skryt. Kan du som «overlærer» garantere en «million dollar business»?

– He-he. Alle vet jo at det krever både hardt arbeid og en porsjon flaks for å nå til toppen, men kanskje kan du med kunnskapen fra Shifter Academy stole litt mindre på flaksen. Vi har iallfall troen på at du vil stå sterkere dersom du er oppdatert om de nyeste verktøyene, metodene og erfaringene der ute. I så måte er dette en billig investering, og vi mener at du ikke har råd til å la være.