Investeringer

Slik svarer Nysnø-sjefen på kritikken

Før helgen trakk styremedlem i Nysnø, Klaus Mohn, seg fra vervet - fordi han blant annet mener de investerer i for modne selskaper og er uenig i vedtektene. Nå svarer Nysnø-sjef Siri Kalvig.

DEBATT: Siri Kalvig sier hun ønsker en debatt velkommen om hvorvidt Nysnø skal få mer enn de foreløpige 5,4 milliardene de har fått overført av staten til å gjøre klimainvesteringer.
Publisert

Styremedlem Klaus Mohn ville ikke lenger sitte i styret til det statlige klimafondet Nysnø. Han mener de går glipp av for mange muligheter ved kun å investere i norske selskaper, og mener fondet i økende grad blir et redskap for proaktive elementer i næringspolitikken. 

I et intervju med DN svarer nå Nysnø-sjef på kritikken. 

– Hvis han prinsipielt var mot Nysnø, hvorfor har han da sittet i styret i seks år? Han går hardt ut med denne uttredenen. Det synes jeg er veldig pussig siden vi har hatt akkurat de samme vedtektene i seks år, sier Kalvig til DN.

– Han går ut og kritiserer strategien vår som han selv har signert på. Det må jeg få lov til å reagere på. Du er vel enig i at det etterlater et inntrykk av at det er rot her, spør Kalvig,

Timingen kunne også vært bedre for Kalvig, som nylig skapte overskrifter med Nysnøs svake resultater, mye grunnet nedskrivninger i Otovo-investeringen. 

– Det er derfor timingen ble så vanskelig for oss. Nå blir det plutselig en debatt knyttet til investeringen i Otovo, sier Kalvig til avisen.

Da Mohn snakket med Dagens Næringsliv før helgen stilte han også spørsmålet om hvorvidt Nysnø bør få tilført mer penger. Siden starten i 2018 har Nysnø mottatt 5,4 milliarder kroner fra staten. I år gikk fondet med driftsunderskudd på 161 millioner kroner. 

– Vi hilser selvsagt en debatt velkommen, men det finnes helt klart et kapitalgap å tette for denne type selskaper, sier Kalvig og viser til rapporter som viser at det investeres mindre i teknologiselskaper som har til hensikt å jobbe med klimautfordringen i Norge enn andre land, sier Kalvig. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.