kunstig intelligens

Softbank investerer i OpenAI

ChatGPT-selskapet verdsettes til 1500 milliarder kroner.

Grunnlegger og CEO i Softbank, Masayoshi San
Publisert Sist oppdatert

SoftBank’s Vision Fund skal ha inngått en avtale om å investere 500 millioner dollar, tilsvarende 5,2 milliarder kroner i OpenAI. 

Det melder The Information.

Det er første gang Softbank investerer i ChatGPT-selskapet som ifølge avisen kilder verdsettes til 150 milliarder dollar. 

Hovedinvestor i runden er Thrive Capital som går inn med en milliard dollar i en runde som er på totalt 6,5 milliarder dollar.

Tiger Global Management, Coatue og Microsoft deltar også, mens emirat-fondet MGX, Dagoneer Investment Group og Nvidia skal ha vært interessert, men er ikke bekreftet som investorer. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

New York Times skriver at selskapets månedlige inntekter nådde 300 millioner dollar i august, opp 1700 prosent siden begynnelsen av 2023, og selskapet forventer rundt. 3,7 milliarder dollar i årlig omsetning i år. OpenAI anslår at inntektene vil øke til 11,6 milliarder dollar neste år, og forventer å tape omtrent 5 milliarder dollar i år.

Thrive skal kunne investere opptil en milliard dollar mer i OpenAI til samme verdi på 150 milliarder dollar gjennom 2025.

Avisen har også sett avtaledokumenter som viser at OpenAI har to år på seg til å bli lønnsomme, ellers vil finansieringen konverteres til gjeld.