Det ble noen tunge løft for Per-Otto Wold og Spond da Norge stengte ned, men veksten har likevel fortsatt.
Det ble noen tunge løft for Per-Otto Wold og Spond da Norge stengte ned, men veksten har likevel fortsatt.

Spond økte inntektene i et verstingår for idretten

Tross tøffe kår for breddeidretten klarte selskapet å få opp salget.

Publisert

I et år der store deler av kundegruppa har måttet begrenset aktiviteten, har gründer og styreleder Per-Otto Wold og administrerende direktør Trine Fjellberg Falnes likevel hatt vekst i selskapet, viser de ferske regnskapstallene for 2020.

Appen som hjelper idretten å organisere aktivitet og tjene penger hadde salgsinntekter på 22,6 millioner kroner i fjor, mot 17,3 millioner kroner i 2019. Det er riktignok en liten utflating i vekstkurven i forhold til det store hoppet fra 8 millioner kroner i 2018.

I minus etter planen

Spond går fortsatt i et planmessig underskudd, og endte i fjor i minus 23 millioner kroner. Da selskapet hadde hentet 35 millioner kroner i fjor sommer, var det fortsatt en god stund til det var planer om å gå i pluss.

– Vi styrer fremdeles mot et overskudd fra sent 2021 til tidlig 2022, men på grunn av korona kan være naturlig å tenke 2022, sa Trine Fjellberg Falnes til DN den gangen.

Stjernelag

Blant investorene i Spond er ishockeyspiller Mats Zuccarello, Kahoot-gründer Johan Brand, tidligere alpinstjerne Aksel Lund Svindal, Ebay-toppsjef Devin Wenig og NRK-styreleder og engleinvestor Birger Magnus. Da selskapet hentet kapital i fjor til en prising på 250 millioner kroner, kom også Blommenholm Industrier inn på eiersiden.

Powered by Labrador CMS