Camilla Kluge Foss, CEO i Eyr.

Stadig flere velger mobil-legen Eyr

Den norske oppstartsbedriften Eyr melder om kraftig vekst, og varsler ny emisjon.

Publisert

Koronapandemien sørget for at digitale helsetjenester virkelig skjøt fart. Ifølge den norske helsestartupen Eyr ser trenden ut til å fortsette, selv nå når samfunnet er på vei tilbake til en slags normal.

Eyr tilbyr en plattform og app som skal gjøre tilgangen til helsetjenester enklere gjennom videosamtaler med helsepersonell, sikre meldinger og lagring av helsedata.

Nå melder selskapet om kraftig vekst i løpet av årets første halvdel. Antallet månedlige konsultasjoner har økt med 87 prosent i perioden. Totalt ble det gjennomført 5639 konsultasjoner via plattformen i juli.

– Gjennom pandemiens første år skjøt flere av våre tjenester virkelig fart, som legekonsultasjoner hjemmefra. Andre tjenester, som reisevaksiner og legeerklæringer til skoleungdom, bremset derimot opp som følge av regjeringens tiltak, sier CEO Camilla Kluge Foss i Eyr, i en pressemelding.

Hun inntok sjefsstolen så sent som i mai.

– I sommer har vi merket at folk er mer tilbake til normalen; de reiser mer, samtidig som den generelle etterspørselen etter digitale helsetjenester har økt, sier Kluge Foss.

Psykologer og Danmark

Siden årsskiftet har nær én million nye kunder fått tilgang til Eyr; svært mange av disse i Danmark.

– Vi har hatt en sterk oppbygning av våre tjenester i Danmark og vi har inngått flere avtaler med store danske forsikringsselskaper, sier Kluge Foss, og nevner GF Forsikring, Europæiske ERV og Gjensidige.

I mars lanserte Eyr også psykolog på mobil. Også på dette området ser selskapet en oppadgående trend.

Brukerne blir stadig mer vant til å bruke digitale helsetjenester og digitale verktøy, tror Kluge Foss.

– Å få hjelp av lege eller psykolog via skjerm blir bare mer og mer vanlig. Vi tilbyr et lavterskel tilbud både på lege og psykologsiden, og vi bidrar til å øke kapasiteten i helsevesenet, sier Kluge Foss.

Skal hente penger

Bare i juli har Eyr hatt mer enn 10.000 nye nedlastinger av nye brukere.

Totalt har selskapet nå nådd rundt 225.000 brukere i Norge og Danmark.

For å sikre fremtidig vekst og skalering vil selskapet fremover satse på utvikling av andre, komplementære digitale helsetjenester, i tillegg til å selge software som en SaaS-løsning.

I den sammenhengen planlegger selskapet nå å hente mer kapital. Ifølge Kluge Foss opplever Eyr sterk interesse fra eksisterende aksjonærer for å delta i emisjonen.

I fjor sommer hentet selskapet 50 millioner kroner fra blant andre svenske toppinvestorer og statlige Investinor.