Daglig leder i Flow Accelerator - Hans Henriksen Mark, sikter seg nå mot gründerne med godt ideer innen havvind. Her fra en Flow-presentasjon et tidligere år
Daglig leder i Flow Accelerator - Hans Henriksen Mark, sikter seg nå mot gründerne med godt ideer innen havvind. Her fra en Flow-presentasjon et tidligere år

Starter akselerator for havvind-startups

Flow Accelerator og Norwegian Offshore Wind Cluster med nytt akseleratorprogram for havvind. Målet er å matche gründere med store, etablerte aktører i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Flow Accelerator i Haugesund har spesialisert seg på å hjelpe gründere og startups knyttet til maritime næringer.

Flow Accelerator designer skreddersydde programmer basert på behov fra industriaktører og næringsklynger. I år er hovedpartner Norwegian Offshore Wind Cluster.

Akseleratoren er ifølge arrangørene unikt på verdensbasis. Programmet vil introdusere både norske og internasjonale oppstartsselskaper for norske aktører innen havvind.

Målet er at møtene leder til samarbeid og pilotprosjekter, som kan bidra til reduserte kostnader og spennende løsninger på ulike miljøaspekter knyttet til havvind.

– Hele leverandørkjeden innen havvind

I 2020, hvor fokuset til Flow var subsea, shipping og energi, kom 6 selskaper fra hele verden til Haugalandet, der de fikk møte sentrale personer i den norske maritime industrien.

Et av selskapene gikk så langt som å flytte hele sin virksomhet fra Barcelona til Haugesund.

Den norske klyngen omfatter hele leverandørkjeden innen havvind, og har per dags dato 310 medlemmer. Havvind er også vokst til et nasjonalt fokusområde, senest ved Norges Olje- og Energiminister Tina Brus presentasjon av fortsatt økende satsing på Floating Wind 2021 i Haugesund 8. Juni.

– Klyngen har identifisert flere områder med muligheter for innovasjon innen offshore-vind. Vi har også et stort fokus på oppstart- og vekstselskaper i vår videre satsing, sier Arvid Nesse i Norwegian Offshore Wind Cluster

–Gjennom Flow Accelerator får vi skreddersydd et program som kan koble flere flinke hoder til vår næring, og hvor våre klynge-medlemmer kan få innsikt i innovasjon og nyskapning både nasjonalt og internasjonalt hold, sier Nesse.

Finansiering fra Vestlandet

Flow Accelerator har mottatt støtte fra Agenda Vestlandet, en stiftelse opprettet av Sparebanken Vest for å drive frem satsinger innen bærekraft og grønn omstilling.

I den omstillingen Vestlandet nå står midt i er det avgjørende at vekstbedrifter får muligheten til å skalere og vokse seg store. Derfor støtter Agenda Vestlandet prosjekter som Flow Accelerator

– Offshore vind er et bevis på hvordan omstillingen på Vestlandet skaper nye verdikjeder og arbeidsplasser i hele landet. Flow Accelerator er en av flere satsinger Agenda Vestlandet støtter, og vil bidra til økt innovasjon og nyskapning med utspring i kompetansesentrene på Vestlandet og langs hele kysten, sier konserndirektør strategi og digital distribusjon Sparebanken Vest, Siren Sundland.

Akseleratorprogrammet starter i November 2021, da med en digital kickoff før deltakerne samles fysisk med oppstart i Haugesund. Årets program vil også omfatte besøk til flere lokasjoner langs norskekysten deriblant Bergen, Oslo og Stavanger.

Powered by Labrador CMS