Opphør

Startet Selah Sleep etter ulykke i Sør-Amerika: - Utrolig kjedelig å måtte legge ned

Oppstartsselskapet Selah Sleep har meldt opphør. 

Gründerne Christine Øvstedal og Maria With Hoen i Selah Sleep
Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Selah Sleep meldte opphør 1.oktober, viser en kunngjøring i Brønnøysundregistrene. 

Selskapet har utviklet en søvnklokke som heter «Selah», som skal gjøre det enklere for folk å legge bort mobilen og lytte til lydspor for å sovne. 

Christine Øvstedal og Maria With Hoen gründet selskapet i 2020. 

Da Hoen var 20 var hun i en alvorlig sykkelulykke i Bolivia. Hun havnet i fritt fall ned et stup, men ble fanget av en klippe som stakk ut etter ni meter. Hun har tidligere fortalt til Finansavisen at ulykken snudde livet hennes på hodet. Hun måtte gjennom tre år med operasjoner og opptrening, og måtte jobbe hardt for å få søvnen og helsen tilbake. 

På selskapets nettside forteller de to gründerne at de startet selskapet fordi de hadde et ønske om å skape det produktet de selv hadde lengtet etter i sin egen jakt på bedre søvn.

– Grunnen til at vi måtte melde oppbud var at vi ikke klarte å hente tilstrekkelig kapital til å ferdigstille og lansere søvnklokken. Årsakene til at vi ikke lykkes med det er sammensatte, og blant annet en kombinasjon av kapitalmarkedet og manglende bevis på betalingsvilje, uttaler gründerne til Shifter. 

– Enorm innsats 

– Den siste tiden har vært krevende, og det er utrolig kjedelig å måtte legge ned et selskap vi har brent så sterkt for. Hele teamet og støttespillerne våre har gjort en enorm innsats for å forsøke å redde selskapet. Vi er takknemlige for alle som har trodd og turt å satse på oss, og lei oss for at reisen ender slik, uttaler de. 

Gründerne satt på majoriteten av selskapet. Den største investoren var Startuplab. Fem personer jobbet i selskapet mot slutten.

Tidligere i år fikk selskapet prisen årets «Gullspire» under en prisutdeling for reklamefilmer, og vant kommunikasjonshjelp fra Try og reklameplass på TV2 verdt én million kroner. 

Shifter har tidligere skrevet at selskapet har hentet seks millioner fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Regionale Forskningsfond Oslo, Stiftelsen Dam og andre investorer.

Selskapet har fått etablerertilskudd og mentortjeneste gjennom Innovasjon Norge, i tillegg til et risikolån på 1,5 millioner kroner. 

Selskapet hadde i 2023 inntekter på litt over 400.000 kroner, mot inntekter på 1,2 millioner kroner i 2022. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Driftsresultatet gikk fra minus 368.172 kroner i 2022, til minus 4,3 millioner i 2023. Selskapet hadde 1,5 millioner i langsiktig gjeld i 2023. 

I en note til årsregnskapet for 2023 står det at «soliditeten og likviditeten er fortsatt god og det er ikke noe som indikerer at driften ikke kan fortsette. Selah Sleep ASs salg av varer vil fortsatt være verdifull. Selskapet er fortsatt i etableringsfase, og styret er positiv til selskapets utvikling. Omsetningen forventer vi vil gi positive bidrag til resultatene i årene som kommer. Styret vurderer at forutsetningene for fortsatt drift er til stede og legger det til grunn for sin virksomhet». 

Shifter har også omtalt selskapet som et av 16 selskaper som jobber for å bedre folks psykiske helse.