PATENT, VAREMERKE OG DESIGN

To nye patent-kjemper slår seg sammen

Mange patentkontor har på kort tid slått seg sammen. Sist ute er Bryn Aarflot og Protector IP. – Det er fortsatt ganske stor konkurranse i markedet, og det er ikke snakk om noen monopolisering, mener daglig leder Kristine Aarflot.

Kristine Aarflot og Petter Westnes spleiser sine respektive selskaper og blir et av landets største fagmiljø innen immatrialrett.
Kristine Aarflot og Petter Westnes spleiser sine respektive selskaper og blir et av landets største fagmiljø innen immatrialrett.
Publisert

Bryn Aarflot og Protector IP har besluttet å slå seg sammen, og blir med det et av de største norske fagmiljøene innen immaterialrett.

Det sammenslåtte selskapet vil fortsette under navnet Bryn Aarflot og ha over 60 ansatte, opplyses det i en pressemelding.

– For mange virksomheter er det forretningskritisk at immaterielle verdier håndteres strategisk. Enten fordi man skaper noe selv som bør beskyttes eller fordi andre har noe som kan få betydning for egen virksomhet, sier Petter Westnes, daglig leder i Protector IP.

– Konsekvensene kan bli enorme om teknologi blir stjålet eller varemerker blir misbrukt, og da blir en bevisst og strategisk tilnærming til immaterielle rettigheter avgjørende.

Sammenslåingen er den seneste av mange i denne bransjen. I 2021 ble Oslo Patentkontor en del av det internasjonale konsernet AWA Group, Zacco kjøpte Tandberg Innovation, og Leogriff ble solgt til britiske Dehns.

Samtidig viser den seneste årsrapporten fra Patentstyret at antallet søknader øker.

Bransjeutbryteren og advokat Andreas Sætre Hanssen gikk i vår hardt ut mot utviklingen i bransjen, og lanserte samtidig sitt eget selskap.

– Jeg tror denne utviklingen er negativ for kundene. Det er begrenset med leverandører, og de etablerte kan ta seg godt betalt når behovet i markedet øker. Tilgangen på tjenestene blir vanskeligere, sa Sætre Hanssen.

Kristine Aarflot, daglig leder i Bryn Aarflot, er uenig i den beskrivelsen.

– Vil ikke en begrensning av leverandører føre til høyere priser og dårligere tilgang på tjenestene, særlig for startups uten mye å rutte med - men med stort behov for å beskytte sin IP?

– Det vil jeg ikke tro. Det er fortsatt ganske stor konkurranse i markedet, og det er ikke snakk om noen monopolisering, sier hun til Shifter.

Fusjonen mellom Bryn Aarflot og Protector IP vil formelt tre i kraft 1. januar 2023, og høsten vil bli brukt til å integrere organisasjonene, opplyses det i en pressemelding.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS