Business Controller Harald Amdal og gründer Atle Johannessen i Front Innovation.
Business Controller Harald Amdal og gründer Atle Johannessen i Front Innovation.

Tre enkle grep som sikrer din startup Skattefunn

Ny fortolkning av regelverket for Skattefunn skaper forvirring. Eksperter på statsstøtte mener startups kan tilpasse seg og unngå unødvendige ekstrakostnader med disse enkle grepene, og får tommel opp fra Revisorforeningen.

Publisert

Tidligere i høst kom det en uttalelse fra ESA, EFTAs overvåkningsorgan, som tvinger norske myndigheter til å justere sin tolkning av regelverket knyttet til den populære Skattefunn-ordningen. Endringene (faktaboks nederst i saken) påvirker flertallet av norske gründerselskaper som driver med forskning og utvikling.

Advokat Daniel Høgtun i Advokatfirmaet Selmer var blant de som ropte varsko, men pekte samtidig på tre muligheter gründere kunne vurdere for å sikre støtten.

Konsulentene i Front Innovation spesialiserer seg på å bistå bedrifter med ulike statlige støtteordninger, og har gjort stor business av å hjelpe sine kunder med å nå frem med søknader og rådgivning for å imøtekomme regelverk. Selskapet, som tar en prosentandel av hver søknad som fører til større, omsatte i 2019 for 30 millioner kroner og gikk med to millioner i pluss, og opplyser at veksten har fortsatt i år. Selskapet består nå av 22 ansatte med ulik ekspertise og bakgrunn fra en rekke bransjer, inkludert finans, jus, revisjon og statlige organ som tidligere har delt ut støtte.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her