PROPTECH
TRK, Antler, Obos og Startuplab satser på startup som samler all data om næringsbygg under samme tak
Nytt Antler-produkt henter frisk finansiering fra flere kjente investorer. Obos går inn som både kunde og eier i Relynk.
Dataen finnes, men er spredt rundt i så mange ulike systemer at den vanskelig lar seg foredle til nyttig innsikt. Det er teorien som dannet grunnlaget for proptech-selskapet Relynk, som ble etablert av gründerne Simen Bakken og Petros Petrou i fjor.
Shifter var til stede da duoen presenterte konseptet sitt for investorer på gründerhuben Startuplab i Oslo tidligere i vår, sammen med 10 andre startups. Kort fortalt samler selskapet inn data fra en rekke ulike kilder i næringsbygg, inkludert temperatur, antall personer i et rom, luftkvalitet, og energibruk. Denne organiseres, pakkes om og tilbys via åpne API-er i en abonnementsløsning (Saas).
– Det er mange store komplekse plattformer som gjør mye, men vi vil løse den spesifikke oppgaven med å hente ut og organisere data. Det å organisere den er det som faktisk skaper verdi, sier daglig leder Bakken.
Storkunde på plass
Relynk jobber med mange typer data fra bygg, som for eksempel bruksstatistikk for rom, strøm, vann og avfall.
– Brukerne våre kan for eksempel se på bruksmønster i enkeltbygg, men når du har dataen i en struktur, blir det også mye lettere å gjøre analyser i en hel portefølje, sier Bakken.
Gründerne har gjennomført flere pilotprosjekter, og Obos er allerede sikret som en stor betalende kunde.
Kjente investorer
Nå følger investorene etter. Selskapets første kapitalinnhenting skjedde i fjor. Da gikk Antler inn med 125.000 dollar, tilsvarende omkring 1,2 millioner kroner, etter at gründerne hadde vært gjennom deres akseleratorprogram - som kyprioten Petrou flyttet ens ærend til Oslo for å delta i. Nå følger selskapet opp med mer penger.
Flere engleinvestorer og velkjente tidligfase-investorer kommer også inn, deriblant Startuplab og Trond Riiber Knudsen.
Større institusjonelle investorer deltar også, inkludert nevnte Obos, Proventure, og konsortiet av teknologisjefer fra norske gründersuksesser som nå har samlet seg i investeringsselskapet CTO Roundtable.
Flere engleinvestorer med godkjennskap til bransjen er også med.
– Vi var på jakt etter strategiske investorer, og vi ser på hver enkelt som noen som kan støtte oss og bidra med mye verdi videre, sier Bakken.
I denne runden har selskapet hentet inn 5,3 millioner kroner. Verdivurderingen vil Bakken ikke si noe om.
Norge først
Tidligere i vår sa den kypriotiske medgründeren Petrou fra scenen på Startuplab at målet i løpet av de nærmest 12 månedene, er å dekke tilsvarende 450.000 kvadratmeter næringslokaler med løsningen sin.
Kundene er primært andre teknologiselskaper som bygger programvare for eiendomssegmentet.
– Vi bygger, bygger, og bygger. Vi har en del større prosjekter med forskjellige bygg, og det krever riktige ressurser. Så hovedsakelig vil pengene gå til å utvide teamet med ordentlig gode folk, sier Bakken.
– Hva er planen for å vokse videre?
– Vi ser på Norge som et veldig bra inkubasjonsmarked. Det er god appetitt for innovasjon og for å bruke data til noe mer enn det det blir brukt til i dag. Vi er ikke fremmede for å se utenfor landegrensene, men hovedfokuset per nå er i Norge, sier han.