INVESTERING

Tungvekter inn i Oslo-startupen Kosli

Heavybit har slått seg opp som en viktig tidligfase-investor for startups andre investorer ikke skjønner bæret av. Nå satser de på en britisk gründerduo i Oslo.

Britene Michael Keith Long og James Edward Logan møttes i Norge, gjennom barnas fotball-lag. Nå har de startet selskap sammen.
Britene Michael Keith Long og James Edward Logan møttes i Norge, gjennom barnas fotball-lag. Nå har de startet selskap sammen.
Publisert Sist oppdatert

Det er halvannet år siden Shifter sist skrev om Michael Keith Long og James Edward Logan, den britiske gründerduoen som møttes i Norge og startet et selskap med mål om å automatisere bort de mange utfordringene store selskaper står overfor i møte med stadig strengere tech-krav.

Kongstanken bak startupen Kosli, tidligere Merkely, er at GDPR og PSD2 bare er en forsmak på hva selskaper må håndtere av reguleringer og krav til ny teknologi. Loggverktøyet de har utviklet sporer endringer i programvare, og beviser at ulike systemer fungerer i tråd med det til enhver tid gjeldende regelverket, såkalt «compliance».

I fjor hentet selskapet en mindre sum fra blant andre norske Skyfall Ventures, og forberedte seg på en større runde en gang i 2022. Den er nå i mål.

Kosli har hentet 3,1 millioner dollar, tilsvarende 33 millioner kroner. Skyfall følger opp sin investering, og nå har også tyngre aktører kommet på banen. Hovedinvestor er Heavybit.

Snur opp ned på etablert sannhet

Det amerikanske investeringsselskapet har slått seg opp som en sentral kapitalmakt for oppstartsselskaper som utvikler tjenester for utviklere.

Med debutfondet gikk Heavybit blant annet inn i betalingsplattformen Stripe og norske Sanity.

Nylig fulgte de opp med et nytt fond på 80 millioner dollar, tilsvarende 850 millioner kroner, og vil med det satse enda tidligere enn det forrige mandatet, som la opp til investeringer på såkornsnivå og i serie A-selskaper.

Gründerne bak investeringsselskapet har selv lang erfaring innen DevOps (se faktaboks) og Saas. Til Forbes har de nylig fortalt at de ser annerledes på denne typen selskaper enn andre, mindre spesialiserte fond. For eksempel mener Managing Partner Tom Drummond at jaget mot å kutte kostnader og øke omsetningen ikke alltid vil være riktig for slike selskaper - og noen ganger direkte skadelig. Han argumenterer med at en del selskaper av denne typen på lang sikt vil tjene mer på å gi bort kjerneteknologien gratis i en periode, for å bygge en tilhengerskare («community»).

DevOps (kort forklart)

DevOps er en felles tilnærming til organisasjonsmessige og prosessmessige forbedringer, der det legges særlig vekt på behovet for samarbeid mellom utviklings- og driftsteamene.

En norsk startup som fullt ut har kjøpt denne tilnærmingen, såkalt «open source», er Unleash. Les mer om selskapet her.

I en bloggpost skriver Heavybit at Kosli tilbyr «funksjonaliteten som ethvert seriøst konsern trenger for å omfavne moderne utviklingspraksis.»

I tillegg til Skyfall og Heavybit, er Fortino Capital og Monochrome Capital med på investeringsrunden.

De friske pengene skal ifølge storinvestor Heavybit brukes på å ansette flere i Kosli.

Sørg for å være oppdatert på det nyeste i næringslivet

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS