saas

Utslippsverktøy henter 35 millioner 

Stepwise AS, en plattform for utslippshåndtering, har sikret 35 millioner kroner i en kapitalinnhenting.

Matthew Johan er gründer og leder i Stepwise.
Publisert Sist oppdatert

Den nye finansieringen skal akselerere vekstplanene og forbedre produkttilbudet, med sikte på å bli markedsleder innen utslippsreduksjon for energisektoren.

– Vi grunnla Stepwise i 2021 med en klar visjon om å levere en samlet plattform for bærekraftig utslippsreduksjon og overvåking på tvers av operasjoner og ledelse. Vi samarbeider nå med noen av de største globale energiselskapene, sier Matthew Johan, medgründer og administrerende direktør i Stepwise i en pressemelding. 

Om Stepwise AS

Stepwise er en plattform for utslippshåndtering som er nøye utformet for å gjøre det mulig for selskaper i energisektoren å redusere sitt karbonavtrykk. 

Plattformen tilbyr sanntidsovervåking, omfattende sporing av Scope 1, 2 og 3 utslipp, og sømløs integrasjon med eksisterende digitale økosystemer. 

Stepwise er bygget av et globalt team av eksperter med omfattende erfaring fra maritim og offshore energi, inkludert selskaper som Aker BP, SLB og Equinor. Selskapet har lokal tilstedeværelse i Norge, Storbritannia, USA og UAE.

– Vi ser et stort vekstpotensial for fremtidig ekspansjon innen offshore vind, faste plattformer, produksjon (FPSO) og landbasert boring. Potensialet begrenser seg ikke til utslippshåndtering på et asset-nivå, men strekker seg til hele virksomheten, legger Johan til.

Energisektoren møter økende press for å redusere karbonutslipp samtidig som effektivitet og lønnsomhet opprettholdes. Energiselskapene må nøyaktig overvåke og håndtere utslipp på tvers av porteføljene sine, i samsvar med strenge bærekraftsregler, slik som EUs Corporate Sustainability Due Diligence Directive, som ble vedtatt i mai i år og pålegger betydelige sanksjoner for manglende overholdelse.

Stepwise kombinerer ekspertise innen operasjonell ytelse, strømforbruk og klimagassutslipp med en SaaS-plattform og verdiskapende tjenester. Plattformen tilbyr sanntidsovervåking og integreres sømløst med eksisterende digitale verktøy, som muliggjør presis sporing av utslipp knyttet til spesifikke operasjoner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Midlene fra kapitalinnhentingen vil muliggjøre videre utvikling for å møte de skiftende behovene til både eksisterende og nye kunder. Spesifikt vil finansieringen drive den pågående ekspansjonen til offshore produksjonssegmentet. De 35 millioner kronene består av ny egenkapital, et konvertibelt lån og en kredittlinje med en stor nordisk bank.

– Vi tror Stepwise er unikt posisjonert for å utnytte de mulighetene som ligger foran. Stepwise-teamet har vist evne til innovasjon i utviklingen av et styringsverktøy som gjør det mulig for industrien å påvirke miljømessig bærekraft betydelig på veien mot Net Zero, sier Birgitte Angelil, direktør i Stepwise og partner i Eltek Holding. 

Stepwise AS hadde 2,6 millioner i omsetning i sist tilgjengelig regnskapsår 2022. Resultat før skatt endte på minus 18,7 millioner kroner.