Gründer Agnete Fredriksen og CEO Michael Engsig i Vaccibody
Gründer Agnete Fredriksen og CEO Michael Engsig i Vaccibody

Vaccibody inngår milliardavtale og planlegger børsnotering

Markedsverdien til kreftvaksineselskapet har økt med nesten fire milliarder kroner de siste månedene.

Publisert Sist oppdatert

Det norske kreftvaksineselskapet Vaccibody har søkt om notering av selskapets aksjer på markedsplassen Merkur Market. Første dag som notert selskap på Merkur Market er ventet å være på eller rundt 7. oktober, skriver selskapet i en melding.

Selskapet har samtidig fått en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech, som inngår i legemiddelgiganten Roche Group.

I henhold til avtalen får Vaccibody opptil 715 millioner dollar, tilsvarende 6,7 milliarder kroner, inkludert forskuddsbetalinger og nært forestående delbetalinger på 200 millioner dollar, og potensielle milepælsbetalinger på opptil 515 millioner dollar, i tillegg til progressive royalty-betalinger på salg av kommersialiserte produkter.

Det er dermed den største innen norsk biotek noensinne og den åttende største biotekavtalen i Europa i år, ifølge selskapet.

– Samarbeidet med Genentech vil transformere Vaccibody og markerer begynnelsen på en ny og spennende reise for selskapet. Midlene fra denne avtalen vil gjøre det muligfor oss å akselerere og utvide vaksineporteføljen, og vi tror dette vil maksimereselskapets potensial overfor pasienter og for aksjonærer, sier Michael Engsig, administrerende direktør i Vaccibody i en melding.

Selskapets verdi er mer enn doblet det siste halvåret. Aksjekursen på NOTC stengte onsdag på 37 kroner, noe som gir en markedsverdi på 10,5 milliarder kroner.

Selskapet har steget kraftig i verdi de siste månedene. I mai hadde Vaccibody en markedsverdi på 6,8 milliarder kroner.

– De kliniske og prekliniske resultatene vi hittil har sett, underbygger vår tillit til teknologiens potensial og vår ambisjon om å optimalisere utnyttelsen av Vaccibodys plattform, ved å utvikle flere ressurser, for eksempel kreftvaksiner i beste klasse og vaksiner for smittsomme sykdommer, sier gründer Agnete Fredriksen i meldingen.

Powered by Labrador CMS