REISE
Vestlandsk smarthus-startup spinner ut nytt selskap: Henter seks millioner kroner til selvbetjent overnatting
Førde-baserte Intin har brukt tre år på å utvikle flåtestyring av utleieboliger. Nå skal tjenesten stå på egne ben.
Det Førde-baserte selskapet Intin har siden 2014 levert ulike smarthus-løsninger, blant annet til den statlige eiendomskjempen Forsvarsbygg.
De seneste tre årene har de jobbet med å bygge en løsning som gir full oversikt over alt fra digitale nøkler til sensorer og alarmer i utleieboliger, samt selvbetjent booking, inn- og utsjekk - blant annet. Teknologien er tatt i bruk av 3000 boenheter, opplyser selskapet.
Programvaren spinnes nå ut i en egen startup ved navn Invite Guest Technology. Samtidig er det hentet inn seks millioner kroner i ekstern investorkapital for å få fart på sakene.
Reduserer investeringsbehovet
Umiddelbart lanserer det nye selskapet tjenesten Gjesteportal, som gir gjester tilgang på blant annet nøkler og temperaturstyring.
– Kunder som har testet løsningen opplever den som mye enklere og samtidig reduseres investeringsbehovet for utleiebedriften, hevder daglig leder Hugo Mølmesdal i Invite Guest Technology i en pressemelding.
Selskapet er opprettet som et forsøk på å demme opp for og kapitalisere på at hotell- og reiselivsbransjen sliter med rekrutering, spesielt etter pandemien.
Lokale investorer
Eierfordelingen i det nye selskapet er i stor grad lik den i Intin, hvor gründer Geir Henning Nore er største eier, tett fulgt av det nye lederteamet i Invite Guest Technology, teknologisjef Rune Frank Viken og nevnte Mølmesdal. Den lokale investoren Dag Solheim har også en samlet aksjepost på nærmere 20 prosent gjennom to investeringsselskaper.
Sistnevnte følger opp i emisjonen, sammen med en rekke andre lokale investorer. De største er PEAK Venture, Invest24, Stryn Fjordvekst, TV Holding, og Levy Invest. De fleste av disse er på sett og vis tilknyttet kontorfellesskapet Peak Sunnfjord.
De ansatte i Invite Guest Technology og Intin står også for nesten én million kroner i emisjonen.
Det nye selskapet ble priset til 21 millioner kroner før de nye pengene kom inn, noe som tilsier en verdivurdering på 27 millioner kroner etter kapitalinnhentingen.