sjømat
Witzøes ferske oppdretts-VC investerer i Google-selskap
Witzøe-eide Ichthus Venture Capital (IVC) skal bidra til å løse nøkkelutfordringer som sjømatindustrien og oppdrettsnæringen står overfor. Nå har den nye investoren gjort sin første investering i Google-selskap.
Gustav Magnar Witzøe er norsk bedriftseier i sjømatnæringen. Han er arving av fiskeoppdrettsselskapet Salmar.
Foto: Gitte Paulsbo / NTB
Ichthus Venture Capital (IVC) ble etablert tidligere i år og er eid av Kverva som igjen er kontrollert av Witzøe-familien.
I sin første investering har valget falt på teknologiselskapet Tidal, som ikke må forveksles med musikk-Tidal og som har sitt opphav fra Alphabets forskningsenhet, The Moonshot Factory, tidligere kjent som Google X.
Tidal har i løpet av de siste seks årene utviklet en «avansert dataplattform og kamerasystemteknologi for oppdrettsnæringen», med mål om å revolusjonere bransjen, forbedre fiskehelsen og bidra til en mer bærekraftig matproduksjon.
Målet med IVCs investeringer er å løse nøkkelutfordringer som oppdrettsnæringen står overfor. Ved å investere i teknologi som Tidal, håper de å kunne bidra til en fremtidsrettet og bærekraftig matproduksjon. Dette samsvarer med Kvervas bredere mål om å spille en ledende rolle i utviklingen av den globale sjømatsektoren.
– Vi ser et stort potensial i Tidal, som med teknologi fra et av verdens fremste kompetansemiljøer kan tilby løsninger som vi tror vil være sentrale i fremtidens oppdrettsnæring. Vi ser virkelig frem til å være med på veksten, sier Mats Malvig, daglig leder i IVC, i en pressemelding.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.
Samarbeid med Futurum
Investeringen i Tidal er gjort i samarbeid med en annen av Witzøes investeringer, Futurum Ventures i Trondheim, og det New York-baserte hedgefondet Perry Creek Capital.
Torgeir Svae, investeringsdirektør for sjømat i Kverva, påpeker at IVC ikke vil investere i selskaper i såkornfasen, men heller i etablerte selskaper i serie A, B eller C-fasen.
– Gjennom etableringen av IVC har vi nå en plattform og struktur som skal bidra til økt tilførsel av risikokapital, industriell kompetanse og tilgang til et unikt økosystem som er viktig for at både vekst- og tidligfaseselskaper og næringen skal lykkes, sier Svae.