Thomas Sørbø takker for seg i Xeneta.
Thomas Sørbø takker for seg i Xeneta.

Xeneta-gründeren har stresset på seg psoriasis og sett konkursspøkelser true, men har bygget et av Norges heteste vekstselskaper: Nå slutter han for å begynne på nytt igjen

Thomas Sørbø forlater et tech-selskap i storform. Nå forteller han hvorfor han vil bli gründer igjen, selv om han har erfart fra Xeneta hvor tøft oppstartslivet kan være.

Publisert Sist oppdatert

N- Det har vært en fantastisk reise. Men det er ikke til å stikke under stol at pilene ikke alltid har pekt rett frem. Jeg har blitt av syk av stress. Vi har hatt situasjoner der vi nesten har gått tom for penger og vi har sett konkurs-spøkelset. Det har vært gode tider og mindre gode tider. Nå vil jeg se hva annet som finnes der ute, sier medgründer Thomas Sørbø i Xeneta.

Han har holdt en lavere profil enn sin gründerkollega Patrik Berglund. Mens Berglund som administrerende direktør har frontet selskapet overfor investorer og media, har Sørbø vært ansiktet ut mot kundene. Med opp mot 80 reisedager i året har han vært verden rundt i tjeneste for det som betraktes som et av Norges heteste vekstselskaper. De som har sittet tett på Xeneta, beskriver Berglund som «innenriksminister», mens Sørbø har vært «utenriksminister».

Overraskende exit

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her