transport

Xeneta med 55 prosent vekst gjennom salg av fraktdata 

Xeneta som samler og deler data på internasjonal shipping inngår i porteføljen til Smedvig Venture
Publisert

Xeneta leverer innsikt om fraktpriser til transportbransjen. Kundene er først og fremst shippingselskaper, men selskapet følger også med på flyfrakt. 

I 2023 økte omsetningen med 55 prosent til 213 millioner kroner, går det frem av årsrapporten. 

Xeneta selger tilgangen til datapakker og innsiktsplattformen via abonnement. De gjentaktende årlige inntektene (ARR) var ved utgangen av 2023 på 238 millioner kroner. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Gitt en multippel på 10xARR, som ikke er spesielt høyt for et større selskap i vekst, verdsetter det Xeneta til rundt 2,4 milliarder kroner. I selskapets siste store kapitalrunde for to år siden, ble prisen (etter penger) 2,6 milliarder kroner.

Selskapets kostnadsnivå i 2023 ble spesielt påvirket av økte lønnskostnader, som følge av flere ansettelser på tvers av avdelinger. Resultat før skatt for året økte fra NOK 107,9 millioner i 2022 til NOK 182,2 millioner i 2023.

Blant de største aksjonærene i selskapet er Argo Acquisition, svenske Creandum, Smedvig Capital og Alliance Venture Spring. Styreleder og engleinvestor Briger Magnus sitter på rundt tre prosent av askjene. Det skal ikke være noe umiddelbart behov for å hente ytterligere kapital.