Daniel Bentes og Wasim Rashid forlater DNB.
Daniel Bentes og Wasim Rashid forlater DNB.

Går fra DNB etter kun halvannet år: – Krevende å endre kursen

Nå skal de inn i en ny bransje som de mener er det beste bruksområdet for fintech. Men de har også noen konkrete råd til bankbransjen på vei ut døren.

Publisert Sist oppdatert

- Det er høy kompetanse i DNB og folk med positiv holdning til endring og ny teknologi, men det er krevende å endre kursen, sier Wasim Rashid til Shifter, som nå gir seg i rollen som direktør for plattformer i DNB.

Han forteller at da han begynte, på høsten 2018, så var han innstilt på å bygge nye systemer, nye forretningsmodeller og skape helt nye markedsmuligheter.

– Jeg er sikker på at ambisjonen fortsatt er der, men «legacy-problematikken» er krevende å få løst. Mye av IT-budsjettet går til å fikse grunnleggende ting, som betyr at man sitter igjen med svært lite ressurser til å jobbe med R&D (produktutvikling). Den strategiske intensjonen og ønsket er der, men organisasjonen, prosessene og teknologien er dessverre ikke der ennå, sier Rashid.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her