Otovo-gründer Andreas Thorsheim.

Otovo-gründer Andreas Thorsheim plukker fra hverandre DN-kronikk om teknologi. På Twitter.

I en kommentar i Dagens Næringsliv skriver samfunnsøkonom og dr.scient Eric Nævdal om det han kaller «Overdreven teknologioptimisme».

«Politikere gir regelmessig uttrykk for at ny teknologi skal skape økonomisk vekst. En rekke fremtredende gründere ga i et opprop nylig uttrykk for at ny teknologi, særlig informasjons- og kommunikasjonsteknologi (ikt), vil øke veksten, og at den norske stat må omfavne endringene med en detaljert strategi.»

Han mener at dette står «i grell kontrast til virkeligheten. Ny teknologi og ikt har de seneste år vært ubetydelige som drivkrefter for produktivitetsvekst, og jeg tror det er nødvendig med en realitetsorientering og en forklaring på hvorfor utviklingen har vært så skuffende

Les hele kommentaren her.

Kommentaren har blitt hyppig delt og latterliggjort på flere facebook-profiler.

Otovo-gründer Andreas Thorsheim forsøkte imidlertid å ta kommentaren seriøst, men kommer med et tilsvar som steg for steg plukker Nævdals kommentar fra hverandre. Vi sier som Thorsheim selv: Enjoy.

 


Hør vår podcast med Andreas Thorsheim hvor han blant annet innom hvordan han fant teamet sitt, hvorfor solceller er undervurdert i Norge og hvorfor kraftmarkedet er utsatt for disrupsjon.

Hør på episoden her, eller enda bedre, last den ned i Itunes/podcaster eller hvis du har Android-telefon, kan vi anbefale appen podkicker.

 

Ledige stillinger

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg