Remarkable er i dag over hundre ansatte. Gründer og administrerende direktør Magnus Haug Wanberg i front. Se bilde av hele teamet i saken. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Slik hentet Remarkable 135 millioner kroner: «Får du til dette, kan dere begynne å diskutere finansiering»

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 8. oktober 2019

Remarkable fortsetter veksten, nå med Spark Capital i ryggen. Slik landet de omsider en avtale med VC-giganten. 

Før Magnus Haug Wanberg debuterte som gründer for seks år siden, trodde han en investeringsrunde forløp seg omtrent slik:

Gjennomføre ett bra møte, toppen to, motta penger.

Men det tar lang tid å bygge en gjensidig tillit, har Haug Wanberg erfart. For to år siden startet dialogen med det amerikanske investeringsselskapet Spark Capital. Først nå er 15 millioner dollar, tilsvarende 135 millioner kroner, lagt på bordet i en rettet emisjon.

Selskapet prises nå til en milliard.

– Det er kjempekult, og det gir oss en krigskasse vi kan bruke på mye spennende fremover, sier Haug Wanberg og forteller om planlagt vekst i produkt, salg og organisasjon.

Parallelt med investeringsprosessen, har selskapet vokst fra å være en håndfull ansatte på StartupLab til nær 100 (se den elleville utviklingen i en bildeserie lenger ned). I dag rommer teamet hele Amund Ringnes’ ærverdige bryggerimesterbolig samt tilhørende stallbygg på Gründerløkka i Oslo.

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.