FINTECH

For den nye Huddlestock-sjefen blir kostnadskontroll en prioritet

Før jul la Huddlestock frem planen om å bli et «Investment as a Service»-selskapet. – Den planen ligger fast, sier påtroppende sjef Leif Arnold Thomas.

Leif Arnold Thomas er ny administrerende direktør i Huddlestock.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at John E. Skajem går av etter nesten 3,5 år som sjef for Huddlestock,  selskapet som i sin tid ble startet av gründerprofilene Øyvind Hovland, Michel van Tol og Murshid M. Ali. Fintech-bedriften trengte ikke lete lenge etter erstatteren. Han fantes allerede i selskapet.

Leif Arnold Thomas kom om bord i fjor vår, da selskapet hans, D-Tech, ble et av i alt fem selskaper som Huddlestock har kjøpt de siste årene.

Ny fase, ny sjef

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Nå ser han frem imot til å lede selskapet videre over i neste fase.

– Huddlestock har gjort en imponerende reise fra gründeride til børsnotert selskap, både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Det har vært gjort mase bra arbeid for å komme dit. Nå har vi blitt et større selskap, med virksomhet over landegrensene. Da er det av og til nyttig med men annen kompetanse og erfaring, sier Leif Arnold Thomas til BankShift.

– Så ny fase, ny sjef er prinsippet som ligger bak at du tar over?

– Selskapet har veldig mye på plass, men er blitt så pass store at en litt annen struktur må på plass. Jeg er veldig vant til struktur og policies og skal bidra til en industrialisering av virksomheten, sier Thomas.

Det siste året har Thomas på mange måter forberedt seg på den oppgaven i rollen som sjef for forretningsutvikling i Huddlestock.

– Det har mer handlet om å ta tak i en og en sak for å komme nærmere det å bli et selvkjørende maskineri.

Store tap

Selv om Huddlestock har nesten har tidoblet omsetningen under John Skajems ledelse, har kostnadene økt enda mer. I 2022 ble underskuddet 31,7 millioner og da BankShift intervjuet Skajem og Thomas rett før jul ventet det at underskuddet i 2023 ville bli enda litt større.

Det førte blant annet til kraftige kutt og oppsigelser i det sist oppkjøpte selskapet, Bricknode, mot slutten av året.

– Jeg ser jo helt klart behov for å se videre på alt som heter kostnader og effektivitet i virksomheten. Det er ikke noe å lure på, sier Thomas, og nevner et av tiltakene i forbindelse med at det ble tatt grep i Bricknode.

Bricknode hadde kontor i Stockholm. Det hadde også Huddlestock fra et tidligere oppkjøp av konsulentselskapet Visigon. Å samle alle på et sted i den svenske hovedstaden, var et enkelt, logisk tiltak for å spare penger, forteller Thomas.

– Vi taper penger så det er viktig for oss å komme over i en annen situasjon så fort som mulig, I det arbeidet må vi jobbe knallhardt med salgssiden, men det tar tid og da må vi samtidig være strenge på kostnadene. Så enkelt og så vanskelig er det, sier Thomas.

For satsingen på «Investment as a service» ligger fast?

– Den ligger definitivt fast. Vi skal hjelpe selskaper, enten det er mindre aktører som Stack by me. eller større, for eksempel sparebanker, som ønsker å ha i tilbud til sine kunder innenfor investeringsområdet, sier Thomas.  

Avtroppende sjef, John Skajem, blir værede i selskapet og bytter i prinsippet plass med Thomas, da har blir ansvarlig for forretningsutvikling. Han får i tillegg ansvar for Investor Relations.

Denne saken er også publisert på Shifter Medias nettsted for fintech og bank, Bankshift.