Gizmo og Stein Ove Helset. Hundeeieren står bak FinnFido, en app for å melde inn savnede hunder. Foto: Privat

Han bruker all fritid på å utvikle egen hunde-app: Tar betalt i «lykkelige gjenforeninger»

Publisert

Med FinnFido vil samboerparet Stein Ove Helset og Camilla Frøland gjøre det mer effektivt å finne igjen sin firbeinte bestevenn på rømmen. 

Gizmo var bare ett år og ny i familien, da det kom et smell og båndet glapp.

– Han løp avgårde, og det føltes helt grusomt. Han var jo ikke vant til å være alene, og hva om han ble påkjørt eller stjålet …

Tankene streifet Stein Ove Helset og samboeren Camilla Frøland, da på fjorårets sommerferie i Spania.

– Heldigvis dukket Gizmo opp etter noen timer med leting, men da vi etter hvert fikk samlet oss, kom ideen om å lage en tjeneste for savnede hunder, sier Helset.

Og et halvt år senere ble et hobbyprosjekt gratis-appen FinnFido, tilgjengelig i App store og Google Play.

Sender push

– Facebook-gruppene gjør en kjempejobb, men dessverre blir det fort rotete og vanskelig å nå ut til de rette personene, sier Helset.

Han er systemutvikler, hun webdesigner. Verktøyene lå derfor lett tilgjengelig, men tid til å utvikle app, fant de bare over kjøkkenbordet etter annen endt arbeidstid.

Camilla Frøland bak appen FinnFindo. Her med Gizmo. Foto: Privat

– Det har tatt mye mye tid og vi har gjort mye testing for å sikre at alt funker som det skal, men det har absolutt vært verdt det, sier Helset.

Shifter har tidligere omtalt dyrebar.no, en portal for annonser på bortkomne dyr eller dyr som er funnet. I FinnFido blir alle med appen varslet, dersom de befinner seg i nærheten.

– Det viktigste er jo å nå ut til nærområdet, ikke de som befinner seg ti mil unna. Før du sender pushen, ber vi deg legge ved bilde av hunden, navn, kjønn, rase og sted, forklarer Helset.

Utvider tjenesten

– Når man har en hund på rømmen vil man jo ikke bruke masse tid på å finne ut hvor og hva man skal skrive. Pushen blir da svært oversiktlig for både avsender og mottaker.

Hundeeiere kan også snakke i en felles tråd eller i en privat chat. De kan kommentere innlegg og legge til observasjoner.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, men vi skal jobbe videre med appen og blant annet utvide tjenesten til også å gjelde savnede katter, sier Helset.

– Og uansett hvor klisjé det høres ut, er gleden vi får dersom det blir en lykkelig gjenforening mer enn nok betaling for oss, sier samboerparet fra Sunnmøre, for tiden bosatt i Sarpsborg. 

Les også: Dyrebutikkene utfordres av hjemmelevering av fôr. «Dyrekassen fra Bergen vil ta et nasjonalt jafs