Arnulf Refsnes i Brødboksen. Foto: Brødboksen.
Arnulf Refsnes i Brødboksen. Foto: Brødboksen.

80 kreditorer med krav til Brødboksen

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det klart at Brødboksen legges ned. Foreløpig har rundt 80 kreditorer rapportert inn krav på til sammen 15 millioner kroner i boet, melder finansavisen.

Brødboksen, som ble startet i 2015, har inntil nylig levert ferskt brød og ferskpresset juice på døren til titusenvis av kunder hver helg. Bostyrer Erik Sandtrø i Ro Sommernes advokatfirma melder at om lag 80 kreditorer har kommet med krav på totalt 15 millioner kroner i Brødboksen Twd.

Byfogden, organet som håndterer konkurser, har blitt opplyst om at Brødboksen har en gjeld på 22,7 millioner kroner. I tillegg har datterselskapet Bb Bud og Distribusjon gjeld på 23 millioner kroner.

– Kravene som er meldt inn foreløpig er langt unna det selskapet selv har opplyst at de har i gjeld. Det tar tid før alle får sendt inn kravene, men det meldes inn fordringer fortløpende, sier Sandtrø til Finansavisen.

NAV lønnsgaranti er største kreditor i Brødboksen med lønns- og feriepengekrav fra de rundt 200 ansatte som jobbet i Brødboksen. Mange av disse lønnskravene er enda ikke klare og er derfor ikke en del av kravet som har blitt fremmet til nå.

Morgenlevering kjøper konkursboet
Kort tid etter at Brødboksen offentliggjorde konkursen ble det klart at Schibsted-eide Morgenlevering kjøper konkursboet. Styreleder Harald Jacobsen i Morgenlevering sa den gang at de foreløpig har bestemt seg for å beholde seks av de omtrent 200 ansatte i Brødboksen.

Til tross for at Brødboksen hentet 35 millioner kroner i september til en verdivurdering på 105 millioner kroner, hadde Brødboksen nesten tom bankkonto. I høst var selskapet på jakt etter en industriell investor, men fant ikke noen som ville stille med midlene. Dermed ble Brødboksen det andre nettmatselskapet, etter Marked.no, som på kort tid måtte legge ned driften.

–Da vi startet Brødboksen for to år siden, hadde vi en klar visjon: Vi skulle levere en tjeneste som var så god at alle ville bruke den. Samtidig visste vi at kampen mot matvaregigantene ville bli svært tøff, skriver selskapet på sitt nettsted mandag. Vi er veldig lei oss for at «hvetebrødsdagene» dessverre er over», skrrev selskapet i en pressemelding

Hør Otovo-gründer Andreas Thorsheim diskutere Brødboksen-konkursen med journalist Lucas Weldeghebriel på Shifters podcast.