Vidar Nordtømme har vært koordinator for sandkassen i Finanstilsynet. Han mener den første runden av
Vidar Nordtømme har vært koordinator for sandkassen i Finanstilsynet. Han mener den første runden av

Finanstilsynet: – Vi har klart å oppfylle målene til sandkassen

Takket være den regulatoriske sandkassen, har Finanstilsynet fått en ny måte å komme i kontakt med fintech-selskaper på. Det har i en forstand endret måten tilsynet jobber på, mener sandkassekoordinator Vidar Nordtømme.

Publisert

Allerede i 2016 var det politisk enighet om at Norge burde skaffe seg en regulatorisk sandkasse etter brittisk modell. Men sandkassen lot vente på seg, og ikke før i slutten av 2019 var Finanstilsynet klar til å åpne portene til den norske versjon. Til slutt var det tolv selskaper som søkte om å få være med, og to ble valgt ut.

I forkant av prosessen var mange i tvil om den norska sandkassen skulle klare å leve opp til forventningene, men etter at Quensay og Sparebank1 SR-Bank ble valgt ut og begynte arbeidet, har det vært ganske så tyst fra på kritikere, deltakere og tilsyn. Inntil nå.

Vidar Nordtømme ble prosjektkoordinator i Finanstilsynet for fintech og sandkassen den 1. juni i år. Han tok da over etter Knut Haugan, som hadde ledet arbeidet med å få sandkassen på plass. Nordtømme hadde ikke anledning til å stille til intervju, men har besvart Shifters spørsmål skriftlig.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her