Fintech

Svensk Aprila-konkurrent med knallstart i Norge

– Kundeveksten har vært raskere da vi etablerte oss i Danmark, Nederland og Belgia, sier Qred-sjef Emil Sunnvisson, og utvider sitt norske team.

Qred-sjef Emil Sunnvisson trenger flere nordmenn til kontoret i Stockholm.
Qred-sjef Emil Sunnvisson trenger flere nordmenn til kontoret i Stockholm.
Publisert

Det er snart fire måneder siden det svenske låneselskapet Qred meldte sin ankomst til Norge og var klare til å ta opp kampen med Aprila Bank om å gi småbedrifter kassekreditt på opp til to millioner kroner ved hjelp av en helt automatisert lånesøknad.

– Starten har gått over all forventning. Etterspørselen hos norske småbedrifter er større enn hva vi har sett når vi gått inn i andre markeder, sier administrerende direktør i Qred, Emil Sunvisson til Shifter.

Ved lanseringen i månedsskiftet februar-mars var bare Norge-sjefen Kristina Leonova Maliberg på plass for å lede satsingen fra Stockholm. I dag har hun fire personer å lede og flere skal det bli.

– Starten gjør at vi når skalerer opp og ansetter enda flere i nordmenn vår norske avdeling her i Stockholm, sier Sunvisson.

LES OGSÅ: Aprila får svensk konkurranse om småbedriftenes gunst

Selvsikker ved lansering

Etter å ha etablert Qred i Sverige og fire andre land; Danmark, Finland, Nederland, Belgia og Tyskland, var Sunvisson ganske selvsikker ved lanseringen av Norges-satsingen tidligere i år:

– Vi har stor respekt for Aprila, men vi tror at vi relativt raskt kan bli markedsledende også i Norge. Konkurransen er liten, sammenlignet med de andre nordiske landene.

Dit er det et godt stykke igjen. I rapporten for første kvartal kunne Aprila Bank melde at selskapet hadde 5344 kunder og en bruttoutlåning på 438 millioner kroner.

Da Shifter spør om antallet kunder er to-, tre- eller firesifret, vil Sunvisson ikke bli alt for detaljert om det faktiske antallet kunder.

– Vi er ikke oppe i firesifret enda, men passerte 100 kunder for en god stund siden, sier han.

MELD DEG PÅ FINSHIFT- nyhetsbrevet som kommenterer ukens viktigste fintech-nyheter.

Vil nå de aller minste

– Det er ikke bare etterspørselen har vært bra. Vi er også fornøyde med kvaliteten på kundene som har funnet fem til oss. Det er bra norske selskaper, sier han.

Qreds nisje er å vende seg til de aller minste bedriftene. Selskaper med opp til ti ansatte, restauranter, tannleger, transportselskaper og lignende. Eller som Sunvisson konstaterer: Det ikke så mye tech-selskaper på vår kundeliste.

Når det gjelder hvor mye penger Qred totalt har lånt ut, blir Sunvisson igjen lite presis, men han forteller at et gjennomsnittlig lånebeløp er på noen hundre tusen kroner, og spenner helt fra 30.000 kroner opp til maksimumsbeløpet to millioner kroner.

LES OGSÅ: FinShift: Nå kommer svenskene til Norge

Skal utvide produkttilbudet

I Sverige er kassekreditt bare et av flere produkter Qred tilbyr. De andre har han ambisjoner om å introdusere på det norske markedet i løpet av før neste sommer.

– Det første blir ganske sikkert vårt smarte kredittkort, som automatiserer håndteringen av utgifter, sier Sunvisson, men tør ikke helt si om det blir allerede i år eller i begynnelsen av neste.

De andre produktene fra Qred er fakturakjøp og betaling av fakturaer, eller factoring og reverse factoring. Det første handler om å få betalt for en faktura med en gang, det siste om at du kan velge å dele opp en faktura i flere betalinger.

– Har du pusset opp din restaurant for 300.000 kroner og får en faktura på hele beløpet, er det ikke sikkert at økonomien tillater at du betaler alt på en gang. Da kan vi hjelpe kunden å betale i deler, sier Sunvisson

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS