Slik kan krisen gjøre deg til en bedre leder: Noen blir Mr Hyde, mens andre skinner i mørket

Det er stor forskjell på hvordan ledere håndterer koronakrisen, både i arbeidet med kulturen i selskapet og hvordan de jobber for å tiltrekke seg talent, skriver rekrutteringsekspert Martin Falch i 360Leaders.

I innledningen til dette året strammet Boris Johnson inn de allerede strenge koronatiltakene, etter å ha praktisk talt kansellert juleshoppingen og julefeiringen for de fleste. Han har også endelig fått landet en handelsavtale med EU, og i teorien levert en Brexit. Avtalen har imidlertid mest fokus på på varer og produksjon, og ikke finans og tjenester som er selve lokomotivet for Storbritannia.

Det er ikke lett å være fersk leder i disse tider. Boris er ambisiøs, optmistisk og sulten, men like fullt førstegangsreisende som statsminister, og har mye til felles med en gründer. Han har således en hel del å lære av ledere i oppstartsselskaper.

Fordelen til erfarne entreprenører er at de er mentalt rigget for endring og til vanlig jobber med mini-kriser hele tiden, rustet med "lean" og "agile" startup-metodikk. Selv om de fleste gründere aldri har opplevd noe lignende, tror jeg erfaringen og innstillingen de hadde fra før, har gjort at mange har kommet seg helskinnet og gjerne også styrket gjennom året som gikk - samt at de vil styrke seg videre fremover.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her