AI

EU har lagt frem retningslinjer for hvordan AI skal reguleres.

Ny AI-modell gruser de andre i mer kompliserte oppgaver

Skaperen av Chatgpts nye AI-modell «Strawberry» løser blant annet matematiske problemer mye bedre enn tidligere modeller. 

Publisert Sist oppdatert

OpenAi, skaperen av den populære chatboten Chatgpt, lanserte nylig en ny AI-modell døpt «Strawberry», som visstnok løser vanskelige problemer på en helt ny måte. 

Det skriver flere medier fredag. 

Modellen, som offisielt heter OpenAi 01, skiller seg nemlig fra andre modeller ved at den kan tenke steg for steg – i motsetning til for eksempel GPT-4 som ofte gir svar i ett enkelt trinn. 

På den måten kan den løse komplekse oppgaver innenfor  matematikk, kjemi og biologi – som tidligere modeller ofte har slitt med. 

– Modellen lærer å tenke på egenhånd, i stedet for å prøve å kopiere menneskelig tankegang, uttaler Mark Chen, forskningssjef i OpenAI (oversatt fra engelsk). 

Under en test i matematikk, klarte Strawberry å løse 83 prosent av oppgavene, mens GPT-4 bare løste 12 prosent. I tillegg skal Strawberry være flinkere til å unngå å produsere skadelig eller støtende innhold, ifølge teknologidirektør Mira Murati i OpenAi.

Selv om Strawberry er et stort fremskritt, har den fortsatt noen svakheter. Den er tregere enn GPT-4 og kan ikke søke på nettet eller tolke bilder og lyd. 

Likevel ser OpenAi på denne modellen som et viktig skritt mot smartere og mer avanserte AI-systemer i fremtiden.

Artikkelen er skrevet ved hjelp av Chatgpt og kontrollert av Shifters redaksjon.