politikk

Finanspolitisk talsperson, Kari Elisabeth Kaski, i SV.

SV ut mot kritikk av exit-skatt:
– Norge er ikke i ferd med å bli et u-land 

Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski sier partiet er fornøyd med regjeringens utforming av exit-skatten i statsbudsjettet. 

Publisert Sist oppdatert

– Norge er ikke i ferd med å bli et u-land. Da får man reise til et utviklingsland, så får man vurdere om man virkelig mener det, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV til E24. 

Uttalelsen kommer etter Askeladden-gründer, Martin Schütt tidligere, denne uken sa til E24 at han mener nærings- og skattepolitikken i Norge tapper landet for kapital og talent, og at landet vil bli et u-land uten ny politikk. 

Han siktet spesielt til den mye omtalte exit-skatten, som det mandag ble klart at regjeringen fortsatt planlegger å gjennomføre, men med noen endringer. 

– Det er tilsynelatende et ekkokammer der man forteller seg selv at det går i utforbakke med Norge, og at man ikke har lyst til å bidra til fellesskapet gjennom å betale rettferdig skatt, sier Kaski. 

På spørsmål om hun er enig i at verdsetting av oppstartsselskaper er en utfordring for gründere som må betale exit- og formueskatt, svarer hun: 

– Skattelegging av gründere er en helt spesifikk problemstilling, og vi får aldri et helt perfekt system. Det vil alltid være svakheter, og det kan man prøve å demme opp for. 

Hun påpeker blant annet endringen i opsjonsskattereglene som SV fikk gjennom på Stortinget. 

– Men vi kan ikke målrette hele det norske skattesystemet etter gründere. Det ville ført til enorme skattehull til landets aller rikeste, og ville skapt dramatiske økonomiske forskjeller. Vi må veie hensyn opp mot hverandre, sier Kaski.