Jan Åge Skaathun og teamet i Quantfolio.
Jan Åge Skaathun og teamet i Quantfolio.

Aksjeroboten kunne gjøre andre rike, men gründerne slet med å hente kapital: Så gjorde de et salgstriks som fikk både kunder og investorer til å juble

Quantfolio fikk koronaviruset rett i fleisen. Nå har selskapet som forutser aksjemarkedet, hentet 15 millioner kroner og fått en av Nordens største finansinstitusjoner som kunde.

Publisert

Bergens-selskapet Quantfolio hadde jobbet lenge med å hente inn ny kapital i vinter. Det meste så ut til å gå riktig vei for fintech-startupen som bruker stordata og algoritmer til å gjøre sparing og aksjeinvesteringer smartere, og blant annet står bak Sbankens sparerobot og analyseverktøyet «Deep Alpha».

Da koronasmellen rammet verdens aksjemarkeder for alvor i mai, og børsene falt med 30 prosent, ble det imidlertid full brems blant de potensielle investorene til Quantfolio.

– Det ble tøft, men vi klarte å komme i mål, men med en rabatt og noe mindre kapital enn det vi hadde tenkt, sier medgründer og kommersiell direktør Jan Åge Skaathun, som etablerte selskapet sammen med Helge Hannisdal i 2015.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her