Jan Åge Skaathun og teamet i Quantfolio.
Jan Åge Skaathun og teamet i Quantfolio.

Aksjeroboten kunne gjøre andre rike, men gründerne slet med å hente kapital: Så gjorde de et salgstriks som fikk både kunder og investorer til å juble

Quantfolio fikk koronaviruset rett i fleisen. Nå har selskapet som forutser aksjemarkedet, hentet 15 millioner kroner og fått en av Nordens største finansinstitusjoner som kunde.

Publisert

Bergens-selskapet Quantfolio hadde jobbet lenge med å hente inn ny kapital i vinter. Det meste så ut til å gå riktig vei for fintech-startupen som bruker stordata og algoritmer til å gjøre sparing og aksjeinvesteringer smartere, og blant annet står bak Sbankens sparerobot og analyseverktøyet «Deep Alpha».

Da koronasmellen rammet verdens aksjemarkeder for alvor i mai, og børsene falt med 30 prosent, ble det imidlertid full brems blant de potensielle investorene til Quantfolio.

– Det ble tøft, men vi klarte å komme i mål, men med en rabatt og noe mindre kapital enn det vi hadde tenkt, sier medgründer og kommersiell direktør Jan Åge Skaathun, som etablerte selskapet sammen med Helge Hannisdal i 2015.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her