Tellef Thorleifsson. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Tellef Thorleifsson. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Han var Kahoots første storinvestor: "Jeg var litt avmålt, og skjønte ikke helt hva det var de forsøkte å lage"

Tellef Thorleifsson og Northzone var først nølende til å investere i Kahoot. Nå forteller han historien om hvorfor de likevel satset på det som kan bli en en ny mangemilliardsgevinst for suksessfondet bak Spotify.

Publisert Sist oppdatert

Northzone hadde hatt enorm suksess med svenske startups som Spotify og iZettle, men hadde ikke fått helt dreisen på Norge, selv om investeringsselskapet var stiftet av nordmenn. Det som hadde sett så lovende ut i dotcom-tiden, var for ti år siden som et ørkenlandskap å regne i forhold til den hurtigvoksende jungelen av gründerselskaper man nå ser. Men en læringsstartup så ut til å stikke seg ut.

Gründer og partner Tellef Thorleifsson i Northzone hadde tilbake på 2000-tallet jobbet sammen med Kahoot-medgründer Åsmund Furuseth i ChapDrive – et selskap som drev med hydraulisk kraftoverføring innen vindmøller.

- Det er jo ikke alle startups som går like bra, og ChapDrive gikk rett i veggen. Men jeg fikk sansen for Åsmund, han var en ryddig og flink kar, sier Thorleifsson om opptakten til det som etter hvert skulle bli et langvarig forhold mellom Spotify-investoren Northzone og den norske læringsplattformen Kahoot.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her