Tellef Thorleifsson. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Tellef Thorleifsson. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Han var Kahoots første storinvestor: "Jeg var litt avmålt, og skjønte ikke helt hva det var de forsøkte å lage"

Tellef Thorleifsson og Northzone var først nølende til å investere i Kahoot. Nå forteller han historien om hvorfor de likevel satset på det som kan bli en en ny mangemilliardsgevinst for suksessfondet bak Spotify.

Publisert Sist oppdatert

Northzone hadde hatt enorm suksess med svenske startups som Spotify og iZettle, men hadde ikke fått helt dreisen på Norge, selv om investeringsselskapet var stiftet av nordmenn. Det som hadde sett så lovende ut i dotcom-tiden, var for ti år siden som et ørkenlandskap å regne i forhold til den hurtigvoksende jungelen av gründerselskaper man nå ser. Men en læringsstartup så ut til å stikke seg ut.

Gründer og partner Tellef Thorleifsson i Northzone hadde tilbake på 2000-tallet jobbet sammen med Kahoot-medgründer Åsmund Furuseth i ChapDrive – et selskap som drev med hydraulisk kraftoverføring innen vindmøller.

- Det er jo ikke alle startups som går like bra, og ChapDrive gikk rett i veggen. Men jeg fikk sansen for Åsmund, han var en ryddig og flink kar, sier Thorleifsson om opptakten til det som etter hvert skulle bli et langvarig forhold mellom Spotify-investoren Northzone og den norske læringsplattformen Kahoot.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her