Pris
Ble kåret til Norges beste klimaoppstart: – Helt satt ut
Li-tech stakk av med pris på 500.000 kroner under Startuplabs Climate Tech Summit tirsdag.
– Vi er egentlig litt satt ut over at vi vant, sa en tydelig overrasket Li-tech-sjef, Synne Sauar, fra scenen etter at hun sammen med gründerkollega Ida Marie Pedersen ble kåret til «Climate Tech Startup of the Year» tirsdag.
Utdelingen skjedde under den andre utgaven av Startuplabs Climate Tech Summit 2030, der Sauar var blant 40 gründere som pitchet foran hundrevis av tilskuere.
Sauar og Pedersen mottok prisen på 500.000 kroner, utdelt av Flaskefond.
– Hva tenker dere om å bli valgt ut blant 40 andre startups?
– Det er helt fantastisk. Nivået blant alle de 39 andre var så høyt, så det føles surrealistisk å bli plukket ut blant dem. Årets «climate tech startup» er kanskje den kuleste tittelen man kan få i det norske startup-økosystemet, sa Sauar til Shifter.
– Hvordan blir feiringen?
– Kanskje vi skal poppe den sjampanjen vi har på kontoret? spurte Sauar gründerkollegaen.
– Ja, den har stått og ventet på en milepæl som dette. Nå er det på tide, svarte Pedersen.
Internasjonal anerkjennelse
Siden oppstart i 2021 har selskapet rukket å delta i tre akseleratorprogram, hvorav to er internasjonale, og har tilsammen hentet 18 millioner kroner til utviklingen av deres batterisensor ved navn «Liv».
– Det er så gøy at flere ser de mulighetene i avfallsbransjen som vi har sett lenge. Det er en bransje som har så mye ressurser som ikke blir utnyttet godt nok. Jeg tror vår teknologi kommer til å være med på det skiftet, sa Sauar.
Det er imidlertid ikke første gang gründerne får anerkjennelse. I vår havnet Sauar nemlig på på Forbes´ «30 under 30»-liste.
Pedersen og Sauar har tidligere også har blitt kåret til lederstjerner av Dagens Næringsliv.
Flere pilotprosjekter på gang
Li-tech er for tiden i gang med flere pilot-prosjekter, blant annet i samarbeid med Oslo kommune og Norsk Gjenvinning.
Li-tech er for tiden i gang med flere pilotprosjekter, blant annet i samarbeid med Oslo kommune og Norsk Gjenvinning.
– Disse pengene vil komme godt med i videreutviklingen av produktet vårt. Forhåpentligvis vil dette være en avgjørende pengepott for det vi skal gjøre i neste runde. Det er viktige midler rett og slett, sa Sauar stolt, med den store sjekken i hendene.
Pedersen understrekte viktigheten av støtten de har fått:
– Vi har altså en pilot på gang med Norsk Gjenvinning. I tillegg har vi en kommende pilot med Oslo Renovasjonsetat, støttet av Smart Oslo – Oslo kommunes støtteordning. Neste steg er å installere batterisensoren hos de som håndterer restavfallet i hele Oslo.
– Vi er så glade for at kommunen tar sjansen på å jobbe med en nyetablert startup, supplerte Sauar, og la til at spennende måneder venter selskapet.
De er nå også i dialog med flere kommuner.
– Slike støtteordninger som denne, og pilotkunder som Oslo kommune, er helt avgjørende for tidligfase-startups som oss for å komme videre.