Renteradar-teamet: F.v. Sanna Altun, Finn Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Ihasee, Fredrik Heffermehl.
Renteradar-teamet: F.v. Sanna Altun, Finn Olav Brækken, Sindre Noss, Stian Ihasee, Fredrik Heffermehl.

Brukerne deres har gjeld på nesten 100 milliarder kroner: Nå utvider Renteradar til Sverige

Et halvår etter at de sikret millioner og fikk gründerstjerner på laget, lanserer det norske oppstartsselskapet som sammenligner boliglånsrenter på tvers av bankene i nabolandet.

Publisert Sist oppdatert

I sommer kunne Shifter melde at Renteradar hadde sikret 4,7 millioner kroner i finansiering og fikk en rekke gründerstjerner på eiersiden, inkludert Spacemaker-gründerne - som nylig solgte sitt eget selskap for 2,2 milliarder kroner og lovet å bruke megagevinsten på morgendagens gründerhelter.

Nå, et halvt år senere, utvider selskapet sin virksomhet til Sverige, bekrefter medgründer Sindre Noss.

Målsetningen er å bli den ledende tjenesten, den man går til når man vil ha boliglån i Sverige, sier han.

Brukere med 100 milliarder i gjeld

Boliglånsmarkedet i Sverige er på mange måter ganske likt som i Norge, hvor bankene i stor grad benytter individuell rentesetting, forteller Noss, som mener utvidelsen var et naturlig steg for selskapet.

I Norge har brukermassen til selskapet på kort tid økt til 31.000, som til sammen har boliglån på nesten 100 milliarder kroner. Renteradar har også inngått samarbeid med blant andre Sbanken, utfordrerbanken Bulder, og nysatsingen Nybygger, tilhørende Sparebanken Øst, som nylig lanserte landets laveste boliglånsrente. Gjennom disse avtalene har de også begynt å generere noen inntekter, opplyser Noss.

– I tillegg har vi flere gode dialoger med andre banker og andre type aktører som vi tror vil resultere i avtaler i løpet av 2021. Selv om inntektene fortsatt er beskjedne har vi fått bevist at det er mulig å tjene penger på forretningsmodellen vår, sier han.

– Nå vil vi få noen tusen brukere i Sverige ganske kjapt, slik at vi har noe å vise til når vi går til bankene her. Slik får vi også interessant og nyttig data.

Marked i endring

Som en del av Sverige-satsingen har selskapet ansatt Sanna Altun som «Country Manager». Hun kommer fra stillingen som «Business controller» i Stabelo Group, en utfordrer i det svenske boliglånsmarkedet, og i finansforetaket Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). I Renteradar har Altun fått status som medgründer.

– Boliglånsmarkedet i Sverige har på kort tid forandret seg. Bankene trenger å bli utsatt for konkurranse slik at de ikke får monopol i markedet. Kunder har sett seg lei konstante renteøkninger, og flere aktører har begynt å etablere seg, sier hun i en bloggpost hos Renteradar.

Sanna Altun leder Sverige-satsingen til Renteradar.
Sanna Altun leder Sverige-satsingen til Renteradar.

Blant de nye utfordrerne i det svenske boliglånsmarkedet er SBAB, Stabelo, Hypoteket og Landshypotek, som ifølge Renteradar i større grad benytter seg av listepriser som er langt lavere enn storbankene.

«Med Ränteradar.se skal vi synliggjøre disse tilbudene slik at våre brukere enkelt kan bytte bank eller bruke tilbudene som forhandlingskort mot banken sin,» skriver selskapet.

Flere utvidelser

Renteradar opplyser at utvidelsen til Sverige blir en test før ytterligere utvidelser til andre europeiske land.

«Vi tror at Norden er et perfekt utgangspunkt for å bygge teknologi og høste erfaringer for å lage tilsvarende tjenester i Europa i årene som kommer. Norden ligger fem til ti år foran mange europeiske land i digitale banktjenester for privatpersoner,» skriver selskapet i bloggposten.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

FORBRUKERØKONOMENE AS

Forbrukerøkonomene AS har lansert Renteradar, en app for sammenligning av boliglån mot markedets beste tilbud.

Les mer om selskapet her

OSLO

Fredrik Stang Heffermehl

0-5

  • HORG AS
  • BJARTULF AS
  • AXAN INVEST AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS