Medgründerne Fredrik Gulowsen og Kristina Tuhus i Nyby har opplevd sterk vekst gjennom koronatiden.
Medgründerne Fredrik Gulowsen og Kristina Tuhus i Nyby har opplevd sterk vekst gjennom koronatiden.

De første investorene tjente 183-gangeren på Kolonial: Fredrik og Kristina brukte storgevinsten på et nytt gründereventyr

Fredrik Gulowsen og Kristina Tuhus var henholdsvis medgründer og engleinvestor i Kolonial.no. Dette er historien om hvordan den elleville verdiøkningen i dagligvarestartupen ga dem en flying start i Nyby.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Gulowsen og Karl Munthe-Kaas hadde vært gründere sammen i Evacuaid, et selskap som utviklet sikkerhetsarmbånd for kritiske situasjoner i offshore-industrien. Gulowsen beskriver tiden som en slags MBA-utdanning innenfor entreprenørskap, der de kunne prøve og feile, og det viste seg til slutt at det ble mest å feile. Det at Evacuaid gikk dårlig og til slutt måtte slås konkurs, må ha vært selve definisjonen på «hell i uhell», sett i ettertid.

Fra 0 til 7,5 milliarder

Nedturen gjorde at Fredrik Gulowsen og Karl Munthe-Kaas, sammen med Jon Kåre Stene og Vegard Aakre Vik, fikk gründerhodene sine over på andre ting, ikke minst det som skulle bli veksteventyret Kolonial.no, nå snart internasjonalt satsende Oda. De hadde syslet med ideen siden 2011, men først i 2013 ble det alvor. I forrige uke kulminerte det med en av de største startupinvesteringene i Norge noensinne, der en rekke av de tidligste investorene kunne innkassere en kjempegevinst.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her