Konkurs

Dette vil skje med kundenes ting etter Wanda-konkursen

Selskapet varsler avklaring i løpet av uken. 

Fra venstre: Vekst-sjef Ida Barth Thomassen, CEO Karin Berg og teknisk-sjef Ole-André Riga-Johansen.
Publisert Sist oppdatert

I en e-post sendt ut til kundene torsdag opplyser Wanda Group AS at selskapet er i sluttfasen, og forventer avklaring i løpet av denne uken om virksomheten kan bli videreført.

Wanda skriver at de har mottatt en rekke henvendelser fra kunder som ønsker tilbakemelding på hva som skjer og hvordan man kan få utlevert eiendeler lagret hos Wanda Space, etter konkursåpningen mandag kveld.

«Boet har stor forståelse for ønske om informasjon, men har ikke hatt mulighet til å besvare alle henvendelser fordi vi har prioritert arbeidet med å forsøke å sikre en videreføring av virksomheten i en eller annen form – til det beste for selskapets ansatte, kreditorer og kunder», står det i e-posten.

Videre opplyser selskapet at kundene vil motta mer informasjon om hva som skjer etter hvert som situasjonen avklares.

Om boet ikke skulle lykkes med en videreføring, opplyser selskapet at utleierne av lagringslokalene er innstilte på å bidra til en løsning som innebærer utlevering av kunders eiendeler.

Wanda presiserer også at kunder som har blitt trukket forskuddsvis via deres betalingsløsning etter konkursåpning og som gjelder perioden fremover, vil få beløpet tilbakeført, dersom boet ikke lykkes med videreføring. 

«Det presiseres for ordens skyld at boet ikke har beslagsrett i eiendeler tilhørende selskapets kunder», skriver Wanda i meldingen.

Økonomiske utfordringer

Etter at Wanda på mandag varslet om konkursbehandlingen til sine kunder, har boet jobbet med å finne mulige løsninger. 

Administrasjonen og styret hadde frem til da prøvd å løse de økonomiske problemene selskapet har vært i, blant annet ved å søke tilførsel av ny kapital og finne potensielle interessenter til å overta selskapet.

«Dessverre har disse anstrengelsene ikke ført frem, og selskapet er nå insolvent», skrev selskapet.

Wanda fikk tidlig med seg investorer som Oda-gründer Karl Munthe-Kaas, Otovo-gründer Andreas Thorsheim og Katapult-profil Fredrik Winther. Tidlig inn på eiersiden kom også Bring Ventures i 2020 og Obos i 2021. Ivar Tollefsens Fredensborg og Norselab kom inn i en 60-millioners runde i 2022. Totalt er det investert over 150 millioner kroner i selskapet.

Wanda ble startet i 2018 og var blant de mange som tok utgangspunkt i en lønnsom bransje, i dette tilfelle fremleie av lagerplass, digitaliserte tjenesten og gjorde det enklere for brukerne. 

Tidligere i år beskrev selskapet de økonomiske utfordringene de sto overfor. 

I fjorårets årsrapport kom det frem at selskapet hadde vært gjennom store restruktureringer, blant annet i form av nedbemanninger. 

Det ble allerede da tatt betydelige grep for å sikre fortsatt drift, men den siste emisjonen vannet ut eksisterende aksjonærer med 98 prosent.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.